CK Banská Bystrica will ride on Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Róbert Glajza tretí v 11. a 12. kole BCF Slovenského pohára

19.11.2011 v sobotu sa cyklokrosový peletón zišiel v Trenčíne na Brezine, aby v rámci 11. kola BCF Slovenského pohára pretekári bojovali o víťazstvo v jednotlivých vekových kategóriách a samozrejme o drahocenné body započítavajúce sa do hodnotenia jednotlivcov a tiež klubov.

Na rýchlom, technickom okruhu, ktorý postavil reprezentačný mechanik Juraj Gavenda s pomocou reprezentanta Róberta

Gavendu v lesoparku Brezina nechýbali prudké výbehy, schody, prudké zjazdy, rovný asfaltový úsek, kľukaté úseky medzi stromami, všetky „špecialitky „, ktoré lákajú divákov a sú korením tejto disciplíny.

Naši pretekári: Martin Haring, Róbert Glajza, Martin Fraňo, Zuzana Vojtášová, Ladislav Longauer nastúpili na štart s tými najvyššími ambíciami. Hlavne Martinovi Haringovi išlo o udržanie si vedúcej pozície v priebežnom hodnotení súťaže a všetkým ostatným o získanie  čo najviac bodov do hodnotenia klubov, kde sme na peknom druhom mieste za ŽP ŠPORT a. s. Podbrezová.

V hlavnej kategórii mužov Elite,U23, juniorov a masters A sa na štart postavila silná konkurencia, okrem našich pretekárov Milan Barényi, Maroš Kováč, Čech Jiří Friedl a ostatní. Preteky sa v prvej polovici vyvíjali priaznivo pre Martina Haringa a tiež Róberta Glajzu. Jazdili v čele spolu s Milanom Barényim a Jiřím Friedlom avšak s pribúdajúcimi minútami prekvapivo nestíhal tempu Milana Barényiho, začal strácať „dych“ Martin Haring a každým kolom sa prepadával do hĺbky štartového poľa, až nakoniec v cieli bol klasifikovaný na 11. mieste. Róbert Glajza jazdil vynikajúco. Stále sa držal na kontakt s vedúcou dvojicou, v cieli klasifikovaný na treťom mieste, vynikajúci výsledok. Martin Fraňo sa zlepšuje z kola na kolo, ale stále to nie je to „pravé orechové“, v cieli 17. miesto.

Zuzana Vojtášová srdnato bojovala s líderkou súťaže v kategórii žien – junioriek - kadetiek s Terezou Medveďovou, no nepodarilo sa jej poraziť ju, v cieli druhé miesto.

Ladislav Longauer potvrdil svoje vedúce postavenie v súťaži a presvedčivo svoju kategóriu vyhral.

Po pretekoch som sa dozvedel od Martina Haringa, že pred štartom nebol zdravotne v poriadku, trápila ho zvýšená teplota.

Z Trenčína sme sa ešte v sobotu presunuli do Zavaru, tam prenocovanie a ráno presun do Trnavy, kde sa konalo 12. kolo BCF Slovenského pohára. Trať v Trnave postavil Bohuslav Kujovič, bola na úplnej rovine, rýchla, cyklokrosové kritérium. Na štarte tá istá zostava a tí istí súperi. Martin Haring bol odhodlaný napraviť výpadok zo včera, celé preteky bol mimoriadne aktívny spolu s Róbertom Glajzom a Milanom Barényim roztrhali peletón na samostatne jazdiacich pretekárov. V záverečnom špurte však Milan Barényi potvrdil, že momentálne je v dobrej pohode  a preteky pred Martinom Haringom a Róbertom Glajzom vyhral. Martin Fraňo sa snažil zlepšiť výsledok zo včerajšieho dňa, to sa mu aj podarilo, v cieli na 15. mieste.

Zuzana Vojtášová opäť druhá za Terezou Medveďovou. Ladislav Longauer po páde v nájazde do crosu prvýkrát v sezóne okúsil prehru, keď pred ním 3 sek. prišiel Ivan Drha z Dubnice.

Kompletné výsledky nájdete v sekcii Kalendár pretekov 2011.

Thoroughtful analysis of optimal position on the bike provided by BG FIT technology, by BIKEPRO BANKÁ BYSTRICA.
Banner

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.