CK Banská Bystrica will ride on Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Haring i Vojtášová strieborní na Majstrovstvách Slovenska

Posledným kolom Majstrovstvami Slovenska v Prievidzi vyvrcholil Slovenský pohár BCF v cyklokrose.

V Prievidzi sa rozhodovalo nielen o Majstroch Slovenska, ale aj o tom, či po prvý krát v Slovenskom pohári zvíťazí Haring, či obhajca a viacnásobný víťaz Barényi v kat. Mužov a či CK Banská Bystrica potvrdí priebežné druhé miesto v celkovom hodnotení oddielov. V kat. žien sa pokúsila Zuzana Vojtášová obhájiť titul, no výborný výkon olympioničky Janky Števkovej jej tento zámer prekazil.
Aj keď podala dobrý výkon, stačilo to len na celkové tretie miesto, striebornú medailu medzi ženami a 40 UCI bodov, keď na druhom mieste do cieľa dorazila vekom ešte kadetka Tereza Medveďová, ktorej organizátori obliekli majstrovský dres v kat. kadetiek. Tereza Medveďová potvrdila svoj veľký talent a stala sa aj víťazkou Slovenského pohára. Zuzana Vojtásová rovnako ako v pretekoch obsadila aj druhé miesto v celkovom hodnotení Slovenského pohára BCF. Svoje prvé Majstrovstvá Slovenska dokončila na piatom mieste medzi ženami aj Lívia Hanesová a pripísala si tak prvých dvadsať UCI bodov. 

V kategórii Masters B suverénne zvíťazil rovnako ako v celkovom poradí Slovenského pohára BCF Ladislav Longauer a zavŕšil tak úspešnú sezónu, keď len raz našiel premožiteľa v pretekoch v Trnave.

 

Na záver dňa sa oči všetkých upreli na hlavnú kategóriu mužov so všetkými favoritmi na štarte. Po štarte sa na čele usadila pätica Haring, Barényi, Metlička, Gavenda a Kováč. Pred polovicou zaútočil Gavenda a až do cieľa si svoj malý náskok s prehľadom udržal. Barényi doplatil na malú kolíziu, jeho nepozornosť využil Haring a vydal sa stíhať vedúceho Gavendu. Toto sa mu nepodarilo, no i tak dosiahol svoj najväčší úspech, striebornú medailu na Majstrovstvách Slovenska okorenenú celkovým víťazstvom v Slovenskom pohári BCF. Po bronz si nakoniec došiel naturalizovaný Slovák Metlička. Smoliarovi Barényimu zostalo nepopulárne štvrté miesto. Ďalší Banskobystričan Frańo sa pomaličky zlepšuje, škoda, že súťaž je už na svojom konci. Po solídnom výkone obsadil 13.miesto.

Banskobytrickému oddielu sa podarilo udržať celkové druhé miesto v súťaži oddielov v konkurencii 67 tímov.

Kompletné výsledky si môžete pozrieť v sekcii Kalendár pretekov 2011.

 

Thoroughtful analysis of optimal position on the bike provided by BG FIT technology, by BIKEPRO BANKÁ BYSTRICA.
Banner

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.