CK Banská Bystrica will ride on Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Tour de Cameroun odštartoval

Tour de Cameroun dnes odštartoval 80km kritériom na severe Kamerunu. Dnešný pretek sa nepočítal do celkového poradia, cieľom bolo rozdeliť dresy pred zajtrajšou 1., 110km etapou z Figuil do hlavného mesta najsevernejšieho distriktu krajiny - Garoua.

Vo viac ako 40-stupňových horúčavách a po 3 dňoch cestovania a náročných presunov sa naši pretekári snažili aklimatizovať pred zajtrajším ostrým štartom. Keďže neboli v odídenej 5-člennej skupinke, ani v 3-člennej skupinke prenasledovateľov, nemalo význam riskovať v špurte balíka, keďže sa nebojovalo o poradie. 4 z našich pretekárov došli v pelotóne, najlepšie Lukáš Bátora a Martin Fraňo na celkovom 14. resp. 15. mieste, nasledovaní Ivanom Víglaským a Pavlom Polievkom. Milan Barényi po defekte tesne pred cieľom a Jozef Zima po páde došli v krátkom čase za pelotónom.

V prvej pätke sa umiestnili až 3 pretekári z Kamerunu, čo je veľmi dobré pre podporu cyklistiky v krajine a záujem médií ako aj širokej verejnosti. V žltom drese vedúceho pretekára sa tak na štart 1.etapy postaví domáci Kemsong Abesolo. Len na pripomenutie – v pozícii obhajcu víťazstva nastupuje do pretekov aj Milan Barényi a celý slovenský tím. S ohľadom na extrémne zlé tohtoročné podmienky na trénovanie veríme v ich rýchlu aklimatizáciu na počasie aj na pretekové tempo.

1. Kemsong Abesolo CAM
2. Yves Ngue Ngock CAM
3. Vincent Grazick FRA - France Militaire

Thoroughtful analysis of optimal position on the bike provided by BG FIT technology, by BIKEPRO BANKÁ BYSTRICA.
Banner

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.