CK Banská Bystrica will ride on Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

1.ETAPA Tour de Cameroun: Figuil -> Garua

1. etapa tohtoročnej Tour de Cameroun odštartovala v 45 stupňových horúčavách, čo je na severe krajiny - na hranici s Čadom a Nigériou, bežné celoročné podnebie. Podmienky teda opäť vyhovovali najmä medziročne sa veľmi zlepšujúcim domácim pretekárom pod taktovkou francúzskeho trénera Duracku (mimochodom jeho starí rodičia pochádzajú zo Slovenska).


 

 

Zo začiatku 105km etapy z Figuil do Garua bol z našich aktívny Ivan Viglaský, keď zachytil prvý väčší nástup, ktorý však nebol rozhodujúci. Do cieľa sa podarilo vzdialiť iba skupinke 7 jazdcov – 5 domácim jazdcom, francúzovi Graczykovi, ktorý mal po včerajšku vybojovaný dres a nášmu Milanovi Barényimu. Milanovi sa podarilo získať body na rýchlostnej prémii, ale do cieľa ho chytili kŕče, tak v cieľovom špurte stratil kontakt s prvou skupinou a klasifikovali ho so stratou 14 sekúnd. V pelotóne, so stratou 5 minút , došli družne Martin Fraňo, Lukáš Bátora a Pavol Polievka na 13.-15. mieste, Ivan Viglaský na 39.mieste. Jozef Zima po včerajšom páde nevydržal tempo pelotónu na úrovni 45km/h a došiel so stratou cez 20min.

Dnes , t.j. 9.3.2012, pretekárov čaká jeden z najnáročnejších dní pretekov – ťažká etapa z Mbé do Ngaoundéré s vysokým prevýšením v klimaticky náročných podmienkach severu. Ihneď po dojazde ich čaká dobrodružný letecký presun do centrálnej časti Kamerunu, do mesta Bafoussam, ktoré leží na úpätí najvyššieho vrchu krajiny, Mt.Cameroun. Ide o stále aktívnu sopku, s výškou takmer 4.100mnm, z vrchola ktorej je za pekného počasia výhľad na celý guinejský záliv. Vzhľadom na vlhké subtropické podnebie a hustý dažďový porast v okolí, ale vrchol sopky zahliadnete málokedy – veríme, že našim pretekárom bude toto podnebie, ale najmä miernejšie teploty okolo 30°C vyhovovať viac a zabojujú o pódiové umiestnenia, ako sa im to na týchto pretekoch podarilo už viackrát v minulosti.

Keď sa povie v Afrike, že presun nasleduje hneď po dojazde etapy, je vysoko pravdepodobné, že strávia na letisku bez vody a jedla 1 celý deň a možno aj noc. Naši pretekári sú na tvrdé podmienky Afriky zvyknutí, bola by to pre nich konkurenčná výhoda oproti ostatným zahraničným tímom. Môžeme očakávať zábavné príbehy, keď nájdu stabilné pripojenie na internet – s blížiacou sa civilizáciou v centrálnej časti krajiny sa ich online komenty určite blížia.


1. TEKOU Damien CMR 02h19'50''
2. GRACZYK Vincent FRA 02h19'50''
3. NGUE NGOCK Yves CMR 02h19'50''

7. BARENYI Milan SVK 02h20'04'' strata 14''
13. FRANO Martin SVK 02h24'44'' strata 04'54''
14. BATORA Lukas SVK 02h24'44'' ''
15. POLIEVKA Pavol SVK 02h24'44'' ''
39. VIGLASKY Ivan SVK 02h24'44'' ''
57. ZIMA Jozef SVK 02h43'34'' strata 23'44'

Thoroughtful analysis of optimal position on the bike provided by BG FIT technology, by BIKEPRO BANKÁ BYSTRICA.
Banner

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.