CK Banská Bystrica will ride on Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Haringov úspešný rozbeh sezóny v Langenlois - C1 (MTB)

Martin Haring sa pred rozbehom sezóny na domácej pôde rozhodol otestovať svoju formu na veľmi kvalitne obsadených UCI pretekoch kategórie C1 v neďalekom rakúskom Langenlois.  O náročnosti konkurencie nasvedčovali jazdci svetových pohárov ako J.Kulhavý a pod. zo svetovej špičky.  Tí samozrejme aj udávali tempo od štartu.

 

 

Výhodou pretekov bolo zavádzacie kolo, ktoré pozostávalo z takmer 3km asfaltového a pomerne strmého kopca, následne sa pretekári napojili na posledný 1km trate a prešli popri depe cez cieľovú pásku už do riadneho okruhu z celkových 6. Asfaltový nájazd štartové pole preriedil ale najmä zamedzil "lieviku" pri nájazde do terénu.Martin bol po zavádzacom okruhu na zhruba 60. mieste, behom 1 kola poskočil o 10 priečok, behom ďalšieho kola o ďalších zhruba 10 a až do cieľa jazdil okolo 40. miesta - cieľovú pásku prešiel ako 38., so stratou 11min. na úradujúceho majstra sveta, Jaroslava Kulhavého.  Ten si urobil zo všetkých trhací kalendár, od 1. kola jazdil v prvej skupinke, ktorej počet jazdcov každým kolom klesal.  Jeho tempu stačil v posledných kolách iba talian Tony Longo, do cieľa však došiel so stratou 14 sekúnd.  3. v pretekoch skončil Čech Ján Škarnitzl.

Martin svoj výkon v cieli zhodnotil nasledovne: "S výkonom na prvé preteky v sezóne som spokojný, ťažšie som sa dostával do pretekového tempa, hlavne stúpanie v zavádzacom kole bol veľký problém, ale postupne sa to lepšilo, dokonca som ku koncu pretekov dokázal zrýchľovať svoje časy. Pretekmi som chcel otestovať a zhodnotiť svoju pripravenosť, aby som vedel, na čom ďalej pracovať. Boli to moje prvé preteky po dvoch mesiacoch, takže som nebol zvyknutý na tak vysokú intenzitu zaťaženia, už to bude len lepšie, najťažšie sú začiatky, teším sa o týždeň do Pravenca."

Celkovo sa na štart postavilo 115 pretekárov, v cieli bolo klasifikovaných 98. 69 jazdcov absolvovalo celú trať, tj. bez straty kola.  Najväčšie zastúpenie mali pretekári z neďalekej Českej republiky - na štart sa postavilo až 29 pretekárov, do prvej 10.tky sa prebojovali traja z nich.  Slováci sa na štart postavili 3., okrem Martina Haringa ešte Tomáš Suchár, v cieli so stratou 1 okruhu a Tomáš Kubek, ktorý preteky pre technické problémy s reťazou nedokončil  a nechtiac odstúpil po štyroch kolách.
Priebehu pretekov prialo aj počasie - na slnku cca 25C, trať bola úplne vysušená, veľmi prašná. Ako doprovod do depa/technickej zóny išla na preteky aj Zuzana Vojtášová, ktorá sa rozhodla trať tiež vyskúšať.  Pomerne dobre sa popasovala s prudkými a kamenistými výjazdami, veľmi však strácala v technických zjazdoch.  Na forme jej nepridala ani školácka chyba, keď si na preteky omylom zobrala cestárske tretry, a odštartovala v o číslo väčších tretrách Martina Haringa.  Okrem typu a veľkosti tretier má Martin aj veľmi netradičné umiestnenie kufrov bližšie ku špičke tretier, čo malo pre Zuzanu za následok problémy s nakopávaním, no na druhej strane bolo vhodným tréningom posilovania lýtkových svalov.  V silne obsadenej svetovej konkurencii mala za cieľ nedostať kolo, čo sa jej však náročnosťou trate a uvedenými problémami nepodarilo.  V cieli bola klasifikovaná zo stratou 1 okruhu.

Preteky vyhrala aktuálna majsterka sveta, Poľka Maja Wloszcowska.  Celkovo sa na štart postavilo 39 žien, z ktorých 2 z pretekov odstúpili, 28 žien došlo do cieľa bez straty kola.  Okrem žien štartovali aj junioriky v počte 15, ktoré išli o 1 kolo menej.

Kompletné výsledky si môžete pozrieť v sekcii Kalendár pretekov 2012.

Thoroughtful analysis of optimal position on the bike provided by BG FIT technology, by BIKEPRO BANKÁ BYSTRICA.
Banner

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.