CK Banská Bystrica will ride on Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

CK BB získalo zlato aj bronz na MSR v časovke družstiev

Na tradičnej trati v Tepličke nad Váhom sa koncom augusta bojovalo o majstrovské tituly v časovke družstiev.

 

Na štart sa postavilo aj jedno zložené ženské družstvo, ktoré však nemalo žiadne súperky a tak nemohlo bojovať o titul majstra Slovenska. Bojovalo skôr s časom s úmyslom zmerať si sily s kadetmi idúcimi na rovnakej trati. Súčasťou tímu boli okrem Lívie Hanesovej aj Alžbeta Pavlendová, Monika Kadlecová a Andrea Juhásová. Dievčatá podali pekný výkon, keď obsadili piate miesto medzi kadetmi, čo bolo presne v polovici štartujúcich tímov.

Muži CK Banská Bystrica boli odhodlaní bojovať o medaily. Postavili dva tímy, tradičné áčko v zložení Palčák, Fraňo, Bátora a Harag a dvojku v zložení Viglaský, Vančo, Debnár a Vozár. Navyše dvojica Chalás a Hraško posilnila tím Strada factory racing a všetci pretekári boli odhodlaní k boju o medaily v konkurencii šiestich družstiev. Preteky sa začali veľmi netradične. Po prvom prejazde na medzičase dosiahlo najrýchlejší čas banskobystrické béčko a skúsená štvorica bronzových z roku 2014 a majstrov Slovenska 2013 bola na prvom medzičase dokonca posledná.

"Dohodli sme sa, že začneme vlažnejšie. Vládla obrovská horúčava, bolo nám jasné, že časy nebudú rýchle a že mnoho tímov, čo prepáli začiatok na to v závere doplatí. Aj keď pravdupovediac, až tak pomaly sme začať nechceli a akonáhle nám bola takmer minútová strata hlásená, nasadili sme oveľa rýchlejšie tempo" povedal skúsený matador Jozef Palčák.

Postupne sa situácia začala meniť. Stále viedol tím Sportakus s Mačákom, dvoma paralympijskými majstrami sveta Kurilom a Metelkom doplnený o pretekára českého exU23 Saroni factory teamu Filipa Taragela. Na druhom mieste sa udržiaval tím CK BB2, no favorizovaný CK BB1 neustále zrýchľoval. V polovici pretekov sa dostal do čela a začal zvyšovať svoj náskok strojovým tempom. Vtedy došlo k ďalšiemu zádrhelu, keď tempu nestačil Bátora a tím zostal len v trojici. Aj napriek tomuto hendikepu sa darilo náskok stále zvyšovať, aj keď už len veľmi pomaličky.

V cieli sa z víťazstva a majstrovského titulu tešili pretekári CK BB1 s náskokom 38 sekúnd pred Arios Sportakus tímom s a CK BB2. Bohužiaľ, práve banskobystrická dvojka začala veľmi dobre, no postupne strácala a v závere jej chýbalo 9 sekúnd na striebro.

"Bola obrovská horúčava a v časovkárskych prilbách pri stále tej istej pozícii na bicykli je to náročné. Mali sme informácie o časoch, po prvom veľmi vlažnom kole sme podstatne zrýchlili a stratu zmazali a začali budovať náskok. V podstate to vyzeralo úplne v poriadku, no ako z tímu vypadol Bátora tesne po polovici trate, začal to byť trošku zádrhel. V trojici to už bolo ťažké, no i napriek tomu sme náskok ešte mierne zvýšili a zvíťazili. Bolo to dnes naozaj vydreté a zadarmo to nebolo. Práve preto máme z tohto nášho druhého titulu obrovskú radosť. Najviac ma mrzí, že naše béčko malo preteky rozohraté fantasticky, no najmä malými skúsenosťami nedokázalo svoj náskok v závere udržať, začalo sa rozsýpať a stratilo striebro o 9 sekúnd. No i tak je zisk dvoch medailí skvelý" povedal člen posledných dvoch medailových tímov z rokov 2013 a 2014 Martin Fraňo.

 

Thoroughtful analysis of optimal position on the bike provided by BG FIT technology, by BIKEPRO BANKÁ BYSTRICA.
Banner

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.