CK Banská Bystrica will ride on Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Historický prvý titul majstra Európy Róberta Glajzu a obhájené striebro Ladislava Longauera

Na nedávno skončených Majstrovstvách Európy Masters v cyklokrose, ktoré sa konali historicky po prvýkrát na Slovensku pod organizačnou taktovkou CK Olympik Trnava sa skvele darilo banskobystrickým pretekárom.

 

Róbert Glajza zvíťazil v kategórii 45-49 ročných a získal fantastický prvý titul majstra Európy v cyklokrose masters. Už od štartu spoločne s Milanom Barényim vzali opraty do rúk a okamžite začali udávať tempo v prvej skupine. V druhom kole sa zbavili všetkých súperov a v spanilej jazde pokračovali až do cieľa. Milan zvíťazil v mladšej kategórii a reprezentačný tréner Glajza sa stal rovnako prvým slovenským majstrom Európy v cyklokrose masters.

Ivan Haas v tejto kategórii skončil na peknom 9. mieste. Titul sa očakával aj od Ladislava Longauera, nepodarilo sa mu zvíťaziť, obhájil striebornú medailu z vlaňajšieho nemeckého Lorschu.

Povedali po pretekoch:

Róbert Glajza : Od štartu som sa snažil byť stále pri Milanovi. Všetci vieme, aký má Milan motor a nakoniec to bol on, kto prvú skupinku roztrhal. Spoločne sme celé preteky spolupracovali, no ľahké to naozaj nebolo. Strmé výjazdy, vietor a blato naozaj dalo pretekárom zabrať. Nakoniec všetko dopadlo lepšie ako som čakal a z nového dresu mám radosť. Bodaj by sa takto darilo aj mojim mladším zverencom v slovenskej reprezentácii“ povedal reprezentačný tréner a cyklokrosový terminátor Róbert Glajza.

Ladislav Longauer mal jediný cieľ a to titul majstra Európy. Od štartu sa síce pohyboval na prvej priečke, no neodolal náporu Paula Grafa a obsadil rovnako ako vlani striebornú medailu.

Ladislav Longauer: Do pretekov som nastupoval s najvyššou ambíciou, zvíťaziť. Veď kde inde, ak nie na domácej pôde? Paula Grafa zo Švajčiarska , môjho najväčšieho súpera som výkonnostne nepoznal, vedel som však o jeho vynikajúcich úspechoch. Naraz sme odštartovali až štyri vekové kategórie, naša z posledného radu! Pred nami 50-54 roční,60-64 roční, pri nájazde do prvého prudkého výšľapu po štarte som tento na bicykli nevyšiel, v tréningoch v pohode, zoskočil som z bicykla, za mnou, predo mnou trma, vrma, všetci nervózni,  plní síl a odhodlania. Vymotali sme sa z technickej časti a vpálili do rovnejšieho úseku, kde sa dalo silovo potiahnuť, Paul však stále v tesnom závese za mnou, nezbavil som sa ho ani na umelých prekážkach. Nájazd do druhého kola, v technických častiach sa mi podarilo niekoľkokrát kiksnúť a tým pádom viac ako v tréningoch stisnúť páčky na brzdách, čo samozrejme vyhovovalo môjmu prenasledovateľovi, mňa viac síl pri výjazdoch, a ako sa hovorí, “kto brzdí, nevyhrá“. V treťom okruhu ma predbehlo niekoľko pretekárov z mladšej kategórie, za nimi sa vyviezol Paul, nepodarilo sa mi s nimi udržať kontakt, prvé dva okruhy ma stáli veľa síl. V poslednom okruhu som ho stále stíhal s vypätím všetkých síl, bol však rýchlejší. Opäť, ako vlani, strieborná medaila.


výsledky v sekcii Kalendár pretekov 2015

video trnavskej televízie

video RTVS (od 14:50 min)

fotogaléria podujatia na fb

Thoroughtful analysis of optimal position on the bike provided by BG FIT technology, by BIKEPRO BANKÁ BYSTRICA.
Banner

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.