CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

CK BB opäť na 33.ročníku Tour de Loiret vo Francúzsku

Už po štvrtýkrát sa banskobystrickí cyklisti v zložení Ivan Viglaský, Martin Fraňo, Jozef Palčák, Peter Košút a Andrej Zimány zúčastnili tradičných májových etáp vo francúzskom mestečku Orleáns Tour de Loiret. Navyše sa v drese výberu UCI kempu mladých cyklistov predstavil aj Marek Čanecký...

 

Tentokrát pretekárom prialo pekné i keď veterné počasie, čo po minulé roky nebývalo zvykom. V prvej etape sa až do prvej horskej prémie na sedemdesiatom kilometri nepodarilo žiadnej skupine uniknúť, aj keď z našich bol veľmi aktívny najmä Košút a Palčák. V polovici pretekov sa odpútala zhruba 15 členná skupina, ktorá si udržala svoj náskok 2.minút až do cieľa. Zvíťazil Barre z tímu Challetois, so stratou 2 minúty prišli do cieľa v hlavnom poli Čanecký, Košút i Palčák. So stratou 9 minút Fraňo so Zimánym. Za nimi v poslednej skupinke Ivan Viglaský.

 

V druhej etape, ako už býva zvykom rozhoduje silný bočný vietor, ktorý hneď od začiatku skupinu niekoľkokrát rozdelil. No aktívnemu Palčákovi sa tentokrát podarilo dostať sa do úniku, ktorý vydržal od svojho zrodu na 35 kilometri až do cieľa 163km etapy. V záverečných kilometroch sa od prvej skupiny odpútal Lamiraud z DN1 týmu CAC Blois 41 a s prehľadom zvíťazil. O druhé miesto bol tuhý boj, veľmi aktívne atakoval aj Palčák a v záverečnom stúpaní obsadil výborné šieste miesto, ktoré ho katapultovalo na siedmu pozíciu v celkovom poradí. Bohužiaľ medzi obeťami silného vetra, ktorý pretekárov skúšal počas celej etapy sa stali aj Zimány a Viglaský, ktorý preteky nedokončili.

Tretia doobedná poletapa na 92km sa niesla v tradične rýchlom tempe. No tentokrát nefúkal silný vietor, tak ako obvykle sa rozhodovalo v hromadnom finiši. V záverečných kilometroch mal problémy Fraňo, ktorý sa po výmene predného kolesa dlho opäť vracal do pelotónu. V závere sa v nebezpečnom rýchlom závere snažil presadiť, nakoniec z toho bolo 14.miesto, keď zvíťazil Estónec Eisaks. Košút, Palčák i Čanecký v drese UCI kempu preteky dokončili v hlavnom poli.

V poobedňajšej časovke na 7kilometrov sa rozhodovalo o konečnom celkovom poradí. Fantasticky si počínal opäť Francúz Lamiraud, keď zvíťazil o dve sekundy pred Teklehaimanotom z Eritrey v drese UCI kempu a Francúzom Reimherrom z Montaubanu. Pekný výkon podal Marek Čanecký, keď s kompletnou časovkárskou výstrojou obsadil 12.miesto so stratou 25 sekúnd na víťaza. Palčák skončil na klasickom cestnom bicykli, ktorý ho trochu handikepoval so špičkou na 29 mieste so stratou 43 sekúnd. No v celkovom poradí obsadil fantastické šieste miesto. Čanecký skončil 29. Košút 36. a Fraňo 55.

Kompletné výsledky si môžete pozrieť tu. 1.etapa, 2.etapa, 3.etapa, 4.etapa, celkové poradie

Fotogaléria 1.etapa, 2.etapa, 3.etapa, 4.etapa

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.