CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

CK BB na Tour de Pays Roannais

Banskobystričania sa po ročnej pauze predstavili opäť vo Francúzsku, tentokrát po prvý krát na Tour de Pays Ronnais v okolí mesta Roanne....

Štvorica Košút, Fraňo, Haring a Zrelica s najnovšou posilou Líviou Hanesovou tentokrát na pozícii teamového šéfa sa popasovala so súpermi  v konkurencii francúzskych tímov DN1 a belgickej rezervy Quick Step v konkurencii 105 pretekárov z 10 tich krajín. Na pretekárov čakali 4 etapy. V prvej etape, večernom 60km kritériu v uliciach mesta Roanne sa najviac darilo Fraňovi, ktorý obsadil 30.miesto. Aj napriek tomu, že celé kritérium jazdil v popredí, zaváhanie a malá kolízia pár kôl pred cieľom ho odsunula na zadné pozície, a už nemal dosť priestoru a času zabojovať o prvú desiatku. Preteky aj napriek krátkemu technickému 1,3km okruhu boli neskutočne rýchle, keď sa priemer vyšplhal na 47,5 km/h.

V druhej zvlnenej etape s tromi horskými prémiami na 158km pelotón pokračoval v úderníckom tempe ako je to už vo Francúzsku zvykom, a víťazná skupina dosiahla neuveriteľný priemer takmer 48km/h. Výborne tentokrát šiel Haring, no rovnako ako Zrelica či Košút nestačil na najlepších v záverečnom stúpaní, a tak celá štvorica svorne obsadila miesta v druhej polovici štartovného poľa.

Záverečný deň čakalo na pretekárov doslova peklo. Doobedňajšia 40km poletapa bolo doslova z kopca do kopca s cieľom v tvrdom stúpaní na kláštor d´Hermitage riadne preosiala štartovné pole, keď pretekári dochádzali doslova po jednom. Najlepšie obstál opäť vrchár Haring, keď obsadil 50.miesto. Fraňo po veľkých problémoch v úvode preteky nedokončil.

 

 

Druhá poletapa 95km horská etapa, ktorej profil pripomínal zuby krokodíla totálne preverila všetkých pretekárov. Aj tvrdý limit spôsobil, že takmer polovica pretekárov preteky nedokončila v limite. Trojici Haring, Zrelica a Košút sa to podarilo doslova zázrakom, ale doslova v komatických stavoch. 

Celkový dojem z tejto Tour je veľmi dobrý, pekne organizované preteky na výbornej športovej úrovni s vyváženou skladbou rovinatých, zvlnených či kopcovitých etáp preveril všetkých pretekárov a pevne veríme, že sa tam opäť o rok predstavíme. 

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.