CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

MTB maratón Klak a Málinec

Banskobystričania sa okrem rozbehnutej sezóny pripravujú aj na bikové vrcholy sezóny ME v cross country v Dohňanoch /Haring/, či etapový Tour de Himalayas /Fraňo, Haring, Hanesová/.
V rámci prípravy sa zúčastnili na dvoch maratónoch v Kľaku /Hornonitrianska séria/ a Málinci /Cyklomaratónska séria/....
V Kľaku si podľa papierových predpokladov po víťazstvo suverénne prišiel čistokrvný biker Martin Haring, prekvapivo na piatom mieste sa umiestnil Martin Fraňo, pre ktorého to bol návrat k bajkom po vyše ročnej pauze. Víťazstvom sa rovnako prezentovala aj Lívia Hanesová v kat. žien.

"Preteky sa mi páčili, trať bola relatívne technicky málo náročná, ale presne niečo takéto som potreboval po náročných cross country pretekoch, ktoré som absolvoval v sobotu. S víťazstvom som samozrejme spokojný, a verím, že forma bude kulminovať smerom k blížiacim sa Majstrovstvám Európy v Dohňanoch" povedal na margo pretekov v cieli šťastný víťaz Haring.

"Z víťazstva sa samozrejme teším, včera som absolvovala svoje prvé tohtoročné preteky, časovku v Čunove, dnes Hornonitriansku sériu na Kĺaku. Pomaličky sa opäť vraciam do prostredia pretekov, chcem sa poďakovať organizátorom za pekne pripravené podujatie, naozaj som si ho užívala."pochválila organizátorov víťazka kat. žien.

V Málinci na náročnej rozmočenej trati sa predstavil už len Martin Fraňo. Na polmaratónskej trati obsadil tretie miesto.

 


 

" Málinec bol pre mňa takou druhou "lekciou" autoškoly jazdy na biku, sedel som na ňom po roku druhý krát, a dá sa povedať, že možno piaty krát v priebehu posledných piatich rokov, no už sa začínam trošku s ním zžívať, oprášil som trošku aké také bajkové skúsenosti ešte z juniorských čias. Snažil som sa hneď od štartu zaútočiť, čo sa mi čiastočne podarilo, postupne som hlavne na víťaza strácal najmä v zjazdoch, no už sa to pomaličky lepší. S tímom CK BB sa chystáme na bajkový etapák Tour de Himalayas vo vysokej nadmorskej výške, a teda aj nejaká bajková preteková príprava bola potrebná, lebo v auguste nás čakajú predovšetkým velké cestné akcie, etapáky Tour de Guadeloupe a Tour de Guyane. V každom prípade bol Málinec vhodným spestrením prípravy aj na cestné preteky" (Fraňo)

 

Kompletné výsledky si môžete pozrieť v sekcii Kalendár pretekov 2011.

 

 

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.