CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Majstrovstvá SR masters - Martin 31.7.2011

Ranné olovené mraky, nízky atmosférický tlak  nad Veľkou Fatrou neveštili nič, čo majú cyklisti radi. Teplé, slnečné počasie. Ideme, a nasadli do auta Martin Fraňo, Peter Košút, ktorí štartovali v kat. muži B, Zuzana Vojtášová, kat. ženy, všetci štartovali v rámci Slovenského pohára, v rámci MSR štartoval Ladislav Longauer kat. masters D, obhajca majstrovského titulu, samostatne pricestoval Roman Zrelica, tiež kat. muži B a Peter Kán, kat. masters A .

 K priebehu pretekov masters D.

Na štart sa postavilo 12 pretekárov od 60 – do 65 rokov s obhajcom titulu Ladislavom Longauerom, preteky boli vypísané na 60 km / štyri 15 km okruhy/,Odštartovalo sa za sychravého, studeného počasia, atmosféra napätá, súboj o medaile sa očakával medzi Ladislavom Longauerom, Jánom Stejskalom z Prievidze, ale aj ostatnými pretekármi. Po štarte v prvom stúpaní, ktoré malo cca 1 km si čelo pretekov strážili favoriti. V zjazde do Belej s menším náskokom asi 50 m prišiel J. Stejskal, avšak v dedine ho peletón dobehol. Potom nasledovala jazda v silnom bočnom vetre, kde naskakovali čísla 50 km/hod., aktivitou chýril L. Longauer.“ Snažil som sa peletón rozdrobiť na menšie skupinky, čo sa mi podarilo, avšak mojich najväčších súperov som sa nezbavil“. Do tretieho okruhu išli už len traja, LL, JS a Peter Ftorek zo Žiliny, ktorého výkonnosť z týždňa na týždeň stúpa, avšak nestačil v stúpaní  a mierne zaostal. Do posledného okruhu prišla dvojica adeptov na zlatú medailu LL a JS, stúpanie po štarte prešli spolu,  v zjazde do Belej prvý JS, LL asi 50 m za ním. A vtedy to prišlo hovorí LL: Po vjazde do Belej mal JS mierny asi 50 m náskok, čo mal každé kolo a vždy som ho poľahky došiel, lebo strašne fúkalo a on nie je jazdec na samostatné úniky, vzápätí šikovne „skočil“ za doprovodné vozidlo a nezadržateľne sa mi vzdialil na 30 sekúnd. Snažil som sa, čo mi sily stačili, ale márne, jeho náskok som v cieli zlikvidoval na 17 sekúnd. On vyhral, ja druhý! V cieli som podal protest, avšak neúspešne, nebolo svedkov a rozhodcovia na trati neboli!

V kategórii masters A Peter Kán preteky nedokončil!

V kategórii muži B na 8 okruhov v rámci Slov. pohára skvelú formu zužitkoval Peter Košút, ktorý s veľkým náskokom prišiel ako prvý do cieľa, za ním Roman Zrelica celkove druhý, toto umiestnenie si vybojoval v špurte šesťčlennej skupiny. Martin Fraňo po kolízii s J. Subovitsom z Moldavy preteky vzdal.

V kategórii ženy Zuzana Vojtášová 21. miesto.

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.