CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Rožňavské dni cyklistiky GEMER TOUR

Rožňavský klub cyklistiky a mesto Rožňava usporiadali 6.-7.8.2011 dve pekné cyklistické podujatia. 6.8.2011 sa pretekári masters, ženy a muži B postavili na štart 13. kola SP v rámci mestského kritéria. Kritérium bolo poznačené menšou účasťou, nakoľko na druhý deň bol na programe Rožňavský maratón.

V kategórii muži B nás reprezentoval Roman Zrelica 5. miesto .Zo začiatku pretekov bol aktívny, snažil sa na prejazdoch získať body a taktiež vo veľkých bodovačkách / každé tretie kolo/ . Preteky sa išli na okruhu 2 km dlhom s miernym stúpaním a klesaním, pretekári okruh absolvovali 21 krát. S pribúdajúcimi kolami mu však v špurtoch očividne odchádzali sily, čo využíval Miroslav Debnár zo Zvolena a kolo čo kolo si pripisoval na svoj účet body, ktorých súčet ho v záverečnom zúčtovaní vyniesol na prvé miesto.

V kat. masters D na štarte len 8 pretekárov na 12 okruhov, čo znamenalo 22 km bodovanej jazdy. Na štarte som sa cítil fajn, hovorí Ladislav Longauer, hneď po odštartovaní sa súperi snažili jazdiť rýchlo. V prvom prejazde som obsadil druhé miesto, avšak v ostatných až do cieľa som získaval plný počet bodov, nakoľko ani jeden z nich mi v tempe nestačil. V súčte bodov som ich mal najviac a obsadil som prvé miesto a pripísal si 35 bodov do hodnotenia SP a TOP TEN

 

Na druhý deň bol na programe Rožňavský maratón 131 km dlhý, samozrejme kopcovitý, na štarte  cca 140 pretekárov zo Slovenska, Poľska, Maďarska. Z našich na štarte Marek Čanecký, Peter Košút, Peter Kán, Roman Zrelica, Ladislav Longauer, z Bystričanov Jozef Korýtko, Rastislav Kazanský. S tými najvyššími ambíciami na víťazstvo štartoval Marek Čanecký. Pred štartom povedal:“ Trošku mám obavy z maďarského pretekára Gábora Fejesa z Egru, na jarnej klasike v Poprade išiel dobre“. Hneď po štarte špicu pretekov obsadili potencionálni favoriti a v prvom kopci poriadne natiahli peletón, ktorý sa však v zjazde do Štítnika spojil v počte cca 50 pretekárov. V ďalších kopcoch okolo Revúcej sa už na čelo prepracovala štvorica pretekárov Marek Čanecký, Peter Košút, Fejer Gábor a Miroslav Kováčik. V poslednom Dobšinskom kopci nestačil tempu M. Kováčik a tak do cieľa prišla trojica v ktorej nič na náhodu nenechal Marek Čanecký a so 6 sek. náskokom prišiel ako prvý pred maďarským reprezentantom, tretí došpurtoval Peter Košút. Po pretekoch M. Čanecký povedal:“ Pokiaľ bol peletón pokope a všetci favoriti  v ňom, strážil som si, aby nikto z nich nespravil únik, ktorý by som musel likvidovať a tým by som stratil veľa síl. V kopcoch som to vyskúšal, a keď mi súperi nestačili, začal som si veriť, v záverečnom špurte som nastúpil, aby som jednoznačne vyhral“.

Peter Košút i keď skončil celkove tretí, vyhral svoju kategóriu, Ladislav Longauer tiež vyhral kategóriu nad 60 rokov, keď celkove prišiel na 52. mieste, Peter Kán celkove 46. miesto, Roman Zrelica vzdal .

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.