CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Svetové dni cyklistiky

Ešte pred pár rokmi majstrovstvá Európy, teraz svetové dni cyklistiky v známom rakúskom Deutschlandsbergu organizované od 13.- 21.8.2011 ako rôzne súťaže, napríklad časovka dvojíc, časovka do vrchu, šprinty, kritérium a tiež preteky jednotlivcov a na záver cyklomaratón, každé preteky sa bodujú a na záver pretekár s najväčším počtom bodov získa hodnotný dres majstra svetových dní cyklistiky.

 Preteky jednotlivcov 14.8.2011 pod názvom „GIANNI MOTTA GIRO“ ako bývalé majstrovstvá Európy, ktoré sa teraz jazdia v Žďári nad Sázavou boli zaradené ako bodovacie do slovenského masters TOP TEN bodovania. Na štart sa postavili vo svojich kategóriách Karol Vogel starší kat. roč. nar. 42-46, Pavol Hollý obidvaja z Bratislavy a Ladislav Longauer, náš pretekár, obidvaja kat. roč. nar. 51 – 47 . Všetky kategórie jazdili na 37 km dlhom, peknom kopcovitom okruhu, tri kopce na okruhu, v cieli prvých 15 pretekárov získalo pohár + prvý pretekár dres „ GIANNI MOTTA GIRO „

Priebeh pretekov v ktorých štartoval Ladislav Longauer a Pavol Hollý: “Od štartu trošku nervozita, strkačky, pretože sme sa dobre nepoznali a nikto nevedel, čo ktorý z nás dokáže. V prvom kole po štarte na 9 km prvý kopec 1,5 km dlhý natiahol peletón Rakúšan Gerhard Hrinkov, ale nakoľko sme ho trošku poznali zo Žďáru nad Sázavou, kde z nás urobil v silnom vetre trhací kalendár, nepodarilo sa mu získať dostatočný náskok, roztiahnutý peletón sa na rovinatých úsekoch spojil. Rozhodujúci únik vznikol v druhom kole na vrchole toho istého kopca, keď sa zo sedla zodvihol Ernest Schuller OAMTC – Hrinkov a pomaličky nenápadne sa vzďaľoval prenasledovateľom, k nemu sa neskoršie pridali dvaja rakúšania a táto trojica so značným náskokom prišla do cieľa. Za nimi sme prišli 17 členná skupina v ktorej som obsadil v špurte do kopca 9. miesto, čo mi vynieslo celkové 12. miesto. Pavol Hollý skončil na 26. mieste. Pekné umiestnenie 6. miesto dosiahol Karol Vogel z Bratislavy.

19.8.2011 som nastúpil na štart pretekov jednotlivcov opäť v Deutschladsbergu. V týchto pretekoch sme na štarte boli len dvaja Slováci. Jazdilo sa na tom istom okruhu ako 14.8.2011,len štart a cieľ bol na inom mieste, v Bad Gamse. Tieto preteky sa nebodovali do TOP TEN, ale pred majstrovstvami sveta v St. Johanne to bola dobrá konfrontácia s pretekármi zo zahraničia. Hrinkov nasrdený z neúspechu v pretekoch 14.8.2011 nasadil od štartu vysoké tempo,vedeli sme,že je zle,no nikto sa nemal k činu ísť za ním, až na Rusa Igora Moskaleva, ktorý sa dotiahol k nemu a vo dvojici prišli do cieľa. Ja som prišiel  v špurte 18. člennej skupiny na 12. mieste, celkové umiestnenie 12. miesto, strata na prvého vyše 4 minúty!

20.8.2011 – Deutschladsberg- časovka jednotlivcov na 19 km posledná ostrá previerka pred MS v St. Johanne. Zo Slovákov štartoval Ladislav Longauer a Ladislav Dobrovoľný z Demandíc. Trať časovky mi vyhovovala, nebol na nej takmer žiadny prudký kopec, trošku vietor robil problém. Keďže časovka bola vcelku krátka, každý išiel od štartu naplno, ja tiež, ale môj výkon stačil na 10. miesto so stratou 1:28 min. na víťaza Hrinkova. Ladislav Dobrovoľný skončil na peknom 8. mieste!

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.