CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

5.kolo Slovenského pohára Miezgovce

Seriál Slovenského pohára BCF v cyklokrose pokračoval piatym kolom v Miezgovciach pri Bánovciach nad Bebravou. Usporiadatelia pretekov Šport – Bicykle Bánovce nad Bebravou a obec Miezgovce vynaložili obrovské množstvo práce na prípravu a samotný priebeh pretekov. Organizátori v Miezgovciach hostili cyklokrosový pelotón po prvýkrát a preto nič nenechali na náhodu, aby sa pretekári a všetci účastníci cítili na pretekoch komfortne. Tak aj bolo.

 

Všetkých okamžite ako vystúpili z áut zaujímala trať. Bola situovaná za obcou v dvoch protiľahlých svahoch, pekne vyznačená s množstvom protismerných zákrut, so stúpaniami a klesaniami, povrch trate hlina, tráva, kúsok asfaltu, jedna dvoj prekážka. Pretekárom trošku vadil značne hrboľatý povrch, ktorý znepríjemňoval jazdu a bol príčinou aj niekoľkých pádov a zodratých dlaní.

 Ako prví začali súťažiť žiaci, ktorých sa na štart postavilo 9 zo Žiliny, Podbrezovej, Dubnice nad Váhom a Žiaru nad Hronom. Členitá, technicky náročná trať najviac sedela favoritovi pretekov Tomášovi Personovi z CS Žilina, ktorý s náskokom 44 sek. prišiel ako prvý do cieľa pred svojím oddielovým kolegom Matúšom Štočekom. Za nimi na treťom mieste so stratou 59 sek. došpurtoval Tomáš Kapajčík zo ŽP Šport a.s. Podbrezová.

 

V spojenej kategórii kadetov / 8 pretekárov /, žien – kadetiek / 4 pretekárky / a masters B / 6 pretekárov / sa na štart postavilo 18 súťažiacich. Po štarte pretekári absolvovali krátky nájazdový úsek s vyústením na úzky chodník v prudkom svahu. Tu sa vytvorila favorizovaná štvorica pretekárov Pavol Kvietok, Michal Bušvy, Dušan Bodiš a Kristián Zimányi. Táto štvorica v tomto poradí prišla aj do cieľa.

Kategóriu žien – kadetiek vyhrala Terézia Medveďová, ktorá v celkovom poradí skončila na 10. mieste so stratou 3:15 min. na víťaza.

Kategóriu masters B vyhral Ladislav Longauer, v celkovom poradí piaty, strata na víťaza 1:54 min.

 

 V hlavnej kategórii muži Elite,U23,/ 28 /, juniorov / 9 / a masters A / 11 / sa na štart postavilo 48 pretekárov, ktorí súťažili na 50 min. Po štarte, ako sa dalo očakávať pole pretekárov sa napchalo na začiatok úzkeho chodníka. Ako prvý sa z tohto úseku vymotal Tomáš Medek, za ním išiel Lukáš Bátora, Štefan Gajdošík a ďalší

pretekári. Milana Barényiho vyradila z pretekov hneď na začiatku technická porucha a preteky musel vzdať. Martin Haring mal tiež po štarte problém dostať sa do čela pretekov, po výjazde z lesa bol na 15. mieste. V prvom kole sa vytvorila dvojica Tomáš Medek, Lukáš Bátora, takto spolu išli niekoľko kôl, za nimi Štefan Gajdošík , Luboš Malovec, Martin Škopek, Marek Michalec, Zdenko Zeman, Michal Vyšňa. V polovici pretekov pre pád opustil prvú pozíciu Tomáš Medek, čo využil Lukáš Bátora a druhú polovicu pretekov jazdil stále ako prvý a preteky nakoniec vyhral. Na druhé miesto sa bojovnou jazdou prepracoval Martin Haring, strata na prvého 28 sek., tretí prišiel Tomáš Medek, strata 1:05 min.

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.