CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

1. kolo v Supercrosse 23.10.2011 – Kazincbarcika

Trojica slovenských pretekárov využila medzeru v kalendári cyklokrosových pretekov na Slovensku a dňa 23.10.2011 sa zúčastnila 1. kola v supercrosse v Kazincbarcike v Maďarsku.

Preteky boli situované do prekrásneho mestského parku s rovnými trávnatými plochami, žiadne hrboli, s takmer 600 m nájazdom. Na štarte vyše 100 pretekárov v desiatich vekových kategóriách. Spracovanie výsledkov a  prejazdových časov riešili organizátori čipmi.

Ak by sme chceli porovnať organizáciu cyklokrosových pretekov v rámci BCF Slovenského pohára na Slovensku a Supercrossu v Maďarsku, veľa vecí máme spoločných a sú vyhovujúce, ako sú napríklad propagácia, spíkrovanie, účasť na pretekoch, je relatívne vysoká aj u nás aj v Maďarsku, čo sa výkonnosti týka, sme na tom lepšie.

Avšak Maďari nás zatiaľ predbiehajú vo výbere lokalít pre stavbu pretekárskych tratí. Ich trate sú na kvalitných povrchoch, rýchle, bezpečné, ďalej nás Maďari predbiehajú v spracovávaní výsledkov. Zásadne ich spracovávajú počítačovou technikou a čipmi. Výsledky sú okamžite, bez problémov spracované, dokonca aj s prejazdovými časmi v každom kole. O takomto niečom na Slovensku môžeme len snívať. Dokedy sa budú naši rozhodcovia trápiť s manuálnym zapisovaním do papierov, riešiť množstvo protestov a bojovať s nekonečne dlhým vydaním oficiálnych výsledkov, do ktorých pretekári nemajú možnosť nahliadnuť hneď po skončení pretekov?

Okruh pretekov meral 3500 m s asfaltovým, hlineným a trávnatým povrchom s dvomi umelými prekážkami a krátkymi schodmi. Priemerná rýchlosť, ktorú dosahovali pretekári v hlavnej kategórii sa blížila k 25 km/hod.

Po kategóriách žiakov sa na štart postavila zmiešaná kategória  16-17 ročných chlapcov, žien a masters 38 – 49 ročných v celkovom počte 36 pretekárov na 5 okruhov. V tejto skupine štartovali Zuzana Vojtášová a Ladislav Longauer z CK Banská Bystrica. V nájazdovej zóne po štarte sa pole pretekárov držalo takmer pokope, akoby sa jeden druhého okukávali. K skutočnému pretekaniu došlo, ako náhle sa peletón dostal na okruh. Čelo pretekov vytvorila  štvorica mladých kadetov na čele s Balázsom Rózsom z Balassagyarmat/KSI  Scwinn-Csepel SE, ktorý časom 39:01 min. prešiel ako prvý cieľom, za ním so stratou 51 sek. do špurtovali na druhom mieste Meggyesi Bercel Pilis CCC a na treťom mieste Mellan Ádam Nyíregyháza/Bringabanda SC-SWAT. Ladislav Longauer tvrdo bojoval telo na telo až na cieľovú pásku s Ronászeki István z BIKE Land-Merida avšak v záverečnom špurte mu nakoniec podľahol a skončil v kategórii na druhom mieste, celkove šiesty s časom 41:30 min. Zuzana Vojtášová vo svojej kategórii druhá za Barbara Benko FOCUS MIG TEAM, reprezentantka Maďarska v MTB.

V hlavnej spojenej kategórii Elite,U23, HOBBY a  Masters 1 na 8 okruhov bolo na štarte 54 pretekárov a medzi nimi aj Slovák Miroslav Debnár z CK Zvolen. Na čele pretekov od štartu až do cieľa jazdil Gábor Fejes z Bátorfi team – AKTK, ktorý sa pravidelne zúčastňuje aj na slovenských cyklokrosoch, jeho cieľový čas 59:10 min., na druhom mieste s časom 59:30 min. skončil Búr Zsolt a na treťom mieste s časom 1:00:21 hod. Fenyvesi Péter obidvaja z Bringabanda SC-SWAT . Miroslav Debnár odštartoval na 15 pozícii, razantnou jazdou sa prepracovával stále vyššie a vyššie v poradí. Spadnutá reťaz mu skomplikovala situáciu byť v hodnotení lepšie, nakoniec skončil na peknom siedmom mieste s časom 1:01:28 hod.

 

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.