CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Medzinárodný cyklokros Krupina 13.novembra

Cyklistický klub Banská Bystrica v spolupráci s CK Krupina, mestom Krupina, CK BIKE PRO Banská Bystrica, za pomoci sponzorov a s finančnou podporou Ministerstva školstva zorganizoval na miestnom futbalovom štadióne v Krupine 10. kolo BCF Slovenského pohára v cyklokrose.

Krásne slnečné počasie, veľmi pekný cyklokrosový okruh, ktorého autorom bol Štefan Gajdošík, relatívne kvalitná konkurencia i počet štartujúcich, to všetko bolo zárukou pekného športového zážitku.

Športová súťaž začala pretekmi mladých nádejí do 10 rokov a nad 10 rokov s počtom štartujúcich šestnásť. Kategóriu do 10 rokov vyhral časom 2:53 min. Andrej Antal z Nového Mesta nad Váhom, kategóriu nad 10 rokov Michal Furdan Bánovce nad Bebravou s časom 9:05 min.

Presne o 12:20 hod. boli odštartované preteky žiakov na 20 min. s deväťčlenným štartovým poľom .Najviac síl a technickej zručnosti preukázal Alex Zeman ŠKC Dubnica nad Váhom, ktorý presvedčivo porazil lídra súťaže Tomáša Persona z CS Žilina s časom 19:38 min., druhý v poradí prišiel do cieľa so stratou 18 sekúnd. Tretí došpurtoval  Matúš Turošík ŽP ŠPORT a. s. Podbrezová so stratou na víťaza 23 sek.

Ako druhá v poradí nastúpila na štart spojená kategória kadetov, žien – kadetiek – junioriek a masters B na 30 min. Hneď od štartu si mierny náskok získal Dávid Zverko MŠK – CK Žiar nad Hronom, ktorý s pribúdajúcimi kolami tento stále zvyšoval pred oddielovým prenasledovateľom Jurajom Bellanom a presvedčivo zvíťazil časom 31:04 min., druhý v poradí prišiel do cieľa so stratou na víťaza 1:30 min. Za týmito dvomi pretekármi sa odohrával urputný boj o tretie miesto medzi Pavlom Kvietkom ŽP ŠPORT a. s. Podbrezová, Dušanom Bodišom CK AB Sereď Kristiánom Zimányim MŠK – CK Žiar nad Hronom. V záverečnom špurte o tretie miesto mal najviac síl Pavol Kvietok ŽP ŠPORT a. s. Podbrezová, strata na víťaza 2:10 min. V kategórii žien – junioriek – kadetiek bola najrýchlejšia Tereza Medveďová ŽP ŠPORT a. s. Podbrezová , celkove 10. miesto, strata na víťaza 4:32 min., druhá skončila Zuzana Vojtášová, celkove 12. miesto, strata na víťaza – 1 kolo a tretia došpurtovala Lívia Hanesová, celkove 15. miesto, strata na víťaza – 1 kolo, obidve CK Banská Bystrica

V kategórii masters B zvíťazil Ladislav Longauer CK Banská Bystrica, celkove 6. miesto, strata na víťaza 2:23 min. 

No a všetci so záujmom očakávali preteky v hlavnej spojenej kategórii Mužov ELITE, U23, juniorov a masters A na 50 min.. Veď na štarte sme mali možnosť v priamej konfrontácii vidieť slovenských reprezentantov Róberta Gavendu, Milana Barényiho, Martina Haringa, jazdiaceho reprezentačného trénera Róberta Glajzu, vynikajúceho cestára Maroša Kováča, juniorských reprezentantov Ondreja Glajzu, Ľuboša Malovca a tiež vynikajúcich masterákov A Ondreja Glajzu, Zdenka Zemana, Branislava Kacinu, ktorých bolo na štarte 49.Okrem slovenských cyklistov prišli do Krupiny súťažiť aj pretekári z Maďarska a Poľska. Po štarte pretekári absolvovali nájazdový okruh na dráhe štadióna a potom sa vrútili na okruh pod vedením Martina Haringa tesne sledovaného Róbertom Gavendom, Štefanom Gajdošíkom

a Andrejom Zimányim. Po dvoch kolách sa vytvorila silná skupina Róbert Gavenda, Martin Haring, Milan Barényi, Ľuboš Malovec, Lukáš Bátora, Ľuboš Malovec, Róbert Glajza , Maroš Kováč, ktorá sa neustále vzďaľovala súperom. Róbertovi Gavendovi, ktorý nasadil rýchle tempo nikto nestačil a kolo za kolom zvyšoval náskok a presvedčivo preteky vyhral časom 53:31 min. Prakticky celé preteky jazdil za Róbertom Gavendom Milan Barényi, snažil sa ako vládal, ale na R. Gavendu dnes nemal so stratou 37 sekúnd skončil druhý. Od silnej štvorky sa podarilo razantnou jazdou vzdialiť  Martinovi Haringovi, ktorý došpurtoval tretí so stratou na víťaza 1:16 min. Na trojicu pretekárov Maroš Kováč, Róbert Glajza, Lukáš Bátora sa krvopotne dotiahol Michal Lami a medzi týmito pretekármi sa bojovalo o štvrté miesto v záverečnom špurte v cieľovej rovinke. Svoje cestárske schopnosti tu zužitkoval Maroš Kováč a v špurte o štvrté miesto porazil Róberta Glajzu so stratou na víťaza 1:37 min.

 

 

 

Po pretekoch povedali :

Róbert Gavenda KDL Landbouwkrediet cycling team:

„S výsledkom som spokojný, určite spokojný, lepší byť nemohol, preteky som bral ako tréning pred svetovým pohárom v Koksijde Belgicko na tej istej trati ako budú Majstrovstvá sveta, takže to bude pre mňa dôležité. V Krupine je klasický slovenský cyklokros, rýchly, technický, počasie tiež vyšlo, fajn, mne sa tu vždy páči. Moja taktika na preteky bola ísť čo to dá a s náskokom zvíťaziť, hovorím, bral som to ako prípravu na Svetový pohár.“

 

Milan Barényi TREK KCK Oslany : „ Išlo sa mi zle, veľmi zle, bolí ma hrdlo, necítim sa v pohode, na to, aby som podával kvalitný výkon je potrebné viac trénovať, ale predsa, nebyť kolízie, myslím, že by som s Róbertom Gavendom išiel.“

 

Martin Haring CK Banská Bystrica: „S tretím miestom nie som spokojný, mohlo to byť lepšie, Róbert Gavenda dnes išiel dobre, ale myslím si, že sa s ním dalo ísť. Nebyť kolízie s Milanom Barényim...Pokiaľ som sa dostal na tretie miesto zo silnej skupiny veľa sa taktizovalo a dvojica pred nami získavala náskok, ktorý v závere pretekov už bol  nedostihnuteľný. Trošku mi pomohol aj Róbert Glajza, keď som v štvrtom kole odchádzal, on bol na špici, trošku mi podržal chrbát.“

 

Maroš Kováč Dukla Trenčín : „ Skončil som štvrtý, akože nie spokojnosť, ale keď som porazil Róberta Glajzu, teším sa. Trať jedna z najlepších na Slovensku. V technických úsekoch som sa snažil trošku oddýchnuť, v tých rovinatých úsekoch sa veľakrát taktizovalo a to hralo do karát prvým trom aj Martinovi Haringovi. Keďže som stratil šancu bojovať o umiestnenie na bedni, tak som to zobral tak hravo, trošku sa s nimi pohrať“.

 

Kategóriu U23 vyhral Andrej Zimányi, celkove 10. miesto, strata na víťaza 3:27 min.

Kategóriu juniorov vyhral Ľuboš Malovec Olympik Trnava, celkove 8. miesto, strata na víťaza 2:10 min.

Kategóriu masters A vyhral Zdenko Zeman Finančné centrum Považská Bystrica , celkove 17. miesto, strata na víťaza – 1 kolo.

Poďakovanie patrí rozhodcovskému zboru na čele s Pavlom Miazdrom, technickej čate, zdravotnej službe a všetkým, čo aktívne prispeli k zdarnému priebehu pretekov.

Fotogaléria pretekov, Fotogaléria 2, 

Kompletné výsledky

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.