CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Haring s Glajzom v Koksijde

Na trati blížiacich sa Majstrovstiev Sveta sa zišlo takmer 70 pretekárov, aby bojovali o body do Svetového pohára a zároveň si najazdili veľmi špecifickú trať na piesku, kde sa koncom januára uskutočnia Majstrovstvá Sveta.

Už od začiatku sa v hlbokých pieskových dunách usadila na špici štvorica favoritov Pauwels, Nijs, Štybar a prekvapivo Aernouts. V druhej polovici pretekov v pieskovej pasáži zaútočil lišiak Nijs a odpútal sa od súperov. No zradná piesková trať vždy prináša veľké zvraty a zmeny, rovnako po chybe Nijsa sa podarilo priblížiť sa Kevinovi Pauwelsovi. V záverečných kolách získal Pauwels mierny náskok, ale opäť piesková pasáž a bravúrna Nijsova technika v nej preteky zauzlila.
Tesne pred záverečnou zákrutou a výjazdom na asfaltovú cieľovú rovinku zaútočil lišiak Nijs, Pauwels sa ho snažil podísť po jeho pravej strane, no Nijs ho zatlačil postupne mierne k bariére a zvíťazil. Sklamaný Pauwels i jeho fanúšikovia v cieli požadovali Nijsovu diskvalifikáciu, no dá sa povedať, že Nijs urobil opäť všetko veľmi takticky, podobne ako na pretekoch v Plzni a využil len skvelú techniku jazdy v piesku a dlhoročné skúsenosti a zaslúžene zvíťazil. Na sklamaného Pauwelsa, ktorý opäť bol viditeľne fyzicky najlepšie pripravený zostalo len druhé miesto. Fantastické tretie miesto a najlepší výsledok sezóny dosiahol Aernouts. Na Zdeňka Štybara zostalo nepopulárne štvrté miesto, keď na svojich súperov jednoducho fyzicky nestačil.

"Nemyslím si, že by som porušil nejako pravidlá. Tesne pred cieľom som atakoval a celý čas som sa snažil nepustiť Kevina po mojej pravej strane. Rovnako mohol túto taktiku použiť aj on, ale opäť ako aj v iných pretekoch príliš dlho vyčkával a to sa mu stalo osudným. V konečnom dôsledku sú to rozhodcovia, ktorí rozhodnú, je to ich práca. Trať v Koksijde mám rád, veľmi mi vyhovujú technicky a silovo náročné pieskové pasáže. Bol by som veľmi rád, keby som tento výsledok zopakoval v januári na Majstrovstvách Sveta." povedal v cieli šťastný víťaz.

Zo štvorice Slovákov sa najviac darilo skúsenému Milanovi Barényimu (46.), no i ten bol dostihnutý, rovnako ako všetci pretekári od štyridsiateho miesta o kolo. V predposlednom kole bol dostihnutý aj Gavenda (48.), dve kolá pred cieľom Haring (50.) a štyri kolá pred cieľom Glajza (57.), ktorý mal neštastnú kolíziu s Američanom po štarte a skončil v kotrmelcoch medzi pieskovými dunami. Celkovo na štart nastúpilo 63.pretekárov.

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.