CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Druhé víťazstvo pre Haringa

MTB domáca sezóna pokračovala druhými pretekmi cross country v Turčianskych Tepliciach. Na trati sa zišla domáca špička doplnená o poľských, maďarských a českých pretekárov. V hlavnej kategórii mužov elite opäť suverénne dominoval pretekár CK Banská Bystrica Martin Haring, keď presvedčivo zvíťazil pred Poliakom Czarnotom a Milanom Barényim. Na peknom štvrtom mieste do cieľa dorazil ďalší pretekár CK Banská Bystrica Lukáš Bátora.


Pretekárov privítalo na úvod sezóny typické aprílové počasie. Miestami vykukovalo slnko, miestami sa zamračilo a rovnako sa menila aj teplota. V kategórii žien sa zišla silnejšia konkurencia ako v Pravenci, na štarte boli i Češky či Poľky. Presvedčivo zvíťazila Janka Števková pred Poľkou Katarzynou Solusz a Češkou Lucií Veselou. Zuzana Vojtášová obsadila piate miesto, keď sa pred ňu dostala i ďalšia Češka Lenka Bulisová.

"Dnes mi trať vyhovovala lepšie ako minulý týždeň, nemusela som sa boriť s technickými pasážami, celé preteky boli situované akoby v lesoparku. Keďže v posledných dňoch trochu spŕchlo, trať bola trochu mokrá, no našťastie nie veľmi bahnistá. Nepríjemnosti robili iba mokré korene stromov, a to predovšetkým v stúpaniach, kde som poriadne ocenila zadnú odpruženú stavbu na bicykli. Išlo sa mi celkom dobre, preteky neboli dlhé, beriem ich ako dobrú rozjazdu pred zajtrajším cestným maratónom v Prievidzi. Som rada že v mojej najslabšej disciplíne ma zo Slovenských pretekárok porazila iba Janka Števková, inak boli predo mnou iba skúsenejšie Češky a Poľka." povedala v cieli Zuzana.

V kategórii mužov parádny výkon predviedol opäť Martin Haring. "S výkonom som spokojný, na štarte bola strkanica, prepadol som sa dozadu, naštastie bez pádu, ale za pol kola som si to došiel na špicu k Milanovi a Bogdanovi. Milan šiel fantasticky v najdlhsiom zjazde trate, vždy mi tam nadelil sekeru 50 metrov, Bogdan si to po prvom kole uz na špicu po tomto úseku ani nedošiel. Šli sme dvaja až do tretieho kola zo siedmych, kde som zaútočil v druhom stúpaní. Zvyšok pretekov som už šiel sám, chcel som mať náskok do tých šmykľavých korenistých zjazdov, aby mi to niekde neustrelilo a ísť ich na istotu, čo pri Milanovi možné nebolo. Potvrdil som si svoju výkonnosť z minulého týzdňa, čo ma teší. Teraz ma čaká pár cestných pretekov s tímom a po zverejnení reprezentačných kritérií ako aj reprezentácie pre MTB XC sa s vedením tímu rozhodnem, kam budem smerovať svoje ďalšie kroky."

 

Výborný výkon podal aj Lukáš Bátora, ktorý rovnako ako aj minulý týždeň skončil ako tretí Slovák, keď sa pred neho dostal i celkovo druhý Poliak Czarnota, tesne mu ušli stupne víťazov a obsadil štvrté miesto. "Na dvojicu Haring, Barényi ešte nemám, rovnako dobre šiel i Poliak Czarnota, ktorý sa dokázal dotiahnuť na Milana a obsadiť druhé miesto, takže momentálne musím byť spokojný i so štvrtým miestom. Verím, že raz príde čas, keď sa mi podarí skončiť pred nimi či už v cross country alebo v cyklokrose, no zatiaľ mám veľa práce pred sebou. Postupne však vidno zlepšenie a to ma motivuje do ďalšieho tréningu." povedal v cieli Lukáš.

Kompletné výsledky si môžete pozrieť tu.

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.