CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Prvé dvojkolo Slovenského pohára v Suchej

Prvým kolom Slovenského pohára mužov bola časovka jednotlivcov. Na štart nastúpilo 52 pretekárov. Najlepšie sa s traťou popasovali aktuálni Majstri Slovenska v časovke, keď zvíťazil Majster U23 Johan Schwabik pred eliťákom Pavlom Polievkom. Martinovi Fraňovi len tesne ušlo pódiové umiestnenie, keď za tretím Čechom Galatíkom zaostal o jednu sekundu.

Týmto získal prvých 8bodov do hodnotenia Slovenského pohára. Do prvej desiatky, zaručujúcej body sa zmestil aj Roman Zrelica na 8.mieste.

Ostatní pretekári CK BB obsadili smolné prvé nebodované priečky v poradí Viglaský (11.), Haring (12.), Bátora (13.), Debnár (17.) a pretekár Masters D Longauer obsadil 21.priečku, keď za sebou nechal viac ako polovicu štartovného poľa mužov. Všetci pretekári CK Banská Bystrica si uctili pamiatku nedávno zosnulého kamaráta Ľubomíra Kundratu  a štartovali na jeho počesť s čiernou páskou na rukáve.

"Preteky sprevádzal silný vietor, po obrátku fúkalo proti a aj sa mierne stúpalo, po obrátke to už bolo uháňanie s vetrom o preteky. Toto mi vôbec nevadilo, dokonca by som povedal, že mi to veľmi vyhovuje. Necítil som sa úplne vo svojej koži, no vydal som zo seba maximum. Strata na vedúcu dvojicu Schwabik, Polievka bola okolo minúty, to naozaj dnes bolo nad moje sily, nenadarmo sú aktuálni Majstri Slovenska, no veľmi ma mrzí strata jednej sekundy na Galatíka, to už je smola. Myslím, že výsledky v časovke len odzrkadlili aktuálnu výkonnosť, akurát silný vietor trochu zväčšil rozostupy medzi jednotlivými pretekármi. Vyše 50 štartujúcich na časovke v kat. mužov je fajn v zajtrajších pretekoch jednotlivcov sa očakáva okolo 100 pretekárov, čo už bude riadny balík na slovenské pomery. Som rád, že podobný seriál takmer po desaťročí vznikol, motivuje to aj mladých pretekárov, zúčastňovať sa ho a pretekmi sa zlepšovať." povedal v cieli Fraňo

Spoločne s kadetmi na preteky nastúpili aj ženy. Medzi nimi si v tejto kategórii odbila premiéru aj Lívia Hanesová. Nestratila sa a obsadila tesne pekné 12.miesto, keď za sebou nechala všetky ženské súperky. "Ženy na preteky nastúpili v kategórii kadetov, a teda bolo potrebné mať obmedzené prevody na max. 52-16, u mňa 53-17. Trasa merala 15 km, z toho 7,5 km v silnom protivetre a 7,5 km po vetre, čo však vyžadovalo pri obmedzených prevodoch kmihové točenie a to bolo pre mňa nové. S výsledkom som vcelku spokojná, pomohlo mi aj povzbudzovanie tímových kolegov v sprievodnom vozidle za mnou."

V nedeľu pokračoval seriál druhým kolom, pretekmi jednotlivcov na 138km. Muži absolvovali 6 okruhov v zvlnenom teréne s veľmi silným vetrom, ktorý najviac preveril nielen výkonnosť, ale aj techniku pretekárov. Na štart nastúpilo 87 pretekárov zo Slovenska i Českej republiky. Hlavne zásluhou pretekárov Dukly Trenčín sa od štartu neustále útočilo, cyklisti CK BB sa aj napriek presile snažili v žiadnom úniku nechýbať. Nástup striedal nástup, no každý únik bol po čase zlikvidovaný. Až v štvrtom kole nenápadne poodskočila štvorica Debnár (CKBB), Kováč, Tybor (obaja Dukla) a Schwabik (Inter) a okamžite si získala náskok. Stíhať sa ju vydala dvojica Haring (CKBB), Mahďar (Dukla) no nepodarilo sa jej to a po dlhokilometrovej stíhacej jazde ich napokon pohltil pelotón. V závere využili pretekári Dukly tímovú presilu a Patrik Tybor poodskočil ďalšej trojici a s miernym náskokom zvíťazil. Výborne zvládol záver Miroslav Debnár a obsadil druhé miesto pred Schwabikom a Kováčom. V špurte pelotónu zvíťazil Lukáš Bátora a skončil celkove piaty, Fraňo si piatym miestom v dojazde pelotónu zaistil deviatu priečku. Do bodovanej pätnástky sa zmestil aj Roman Zrelica na dvanástom mieste.

 

"Po včerajšej,pre mňa nevydarenej časovke som sa snažil dnes pracovať čo najaktivnejšie.  Asi v polovici pretekov, po neustálych nástupoch hlavne pretekárov Dukly, sa mi podarilo dostať sa do rozhodujúceho úniku v štvorčlennej skupine, v ktorej boli víťaz časovky, Schwabik z Interu a najmä dvaja pretekári Dukly. Tí nakoniec v závere využili tímovú presilu. Po nástupe Tybora asi kilometer pred cieľom mi ostalo sa popasovat o druhé miesto, čo sa mi nakoniec v špurte podarilo." povedal v cieli Miro

V priebežnom poradí SP mužov po dvoch kolách vedie Schwabik (Inter) 43b., pred Tyborom (Dukla) 35b. ,Debnárom (CK BB) 28b, Kováčom (Dukla) 20b. a dvojicou Fraňo, Bátora (obaja CK BB) 18b.

Ženy tentokrát už aj so Zuzanou Vojtášovou bojovali opäť s kadetmi a znova sa nestratili. Po aktívnej jazde bojovali až do záveru o víťazstvo, keď v cieli obsadili v špurte prvej skupiny 15.miesto Vojtášová a 18.miesto Hanesová.

Kompletné výsledky 1.kola, časovka jednotlivcov 

Kompletné výsledky 2.kola, preteky jednotlivcov

Priebežné výsledky SP po dvoch kolách.

Videozáznam dojazdu prvej skupiny mužov

Videozáznam dojazdu pelotónu.

                                                             

 

 



Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.