CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Druhé dvojkolo Slovenského pohára na ceste

Slovenský pohár mládeže a mužov pokračoval druhým dvojkolom, kritériom v Dudinciach a pretekmi jednotlivcov v Krupine.

 

 

 

V sobotu sa konalo tradičné kritérium ulicami mesta Dudince, ako tretie kolo Slovenského pohára v cestnej cyklistiky mužov a mládeže. Na štart sa postavilo takmer 140 pretekárov v kategóriách mladší žiaci, starší žiaci, kadeti, juniori a muži. Najpočetnejšou kategóriou boli práve muži s takmer sedemdesiatimi štartujúcimi a medzi nimi nechýbala sedmička mužov CKBB posilnená o masters D pretekára Ladislava Longauera, ktorý v rámci prípravy na vrcholné podujatia masters využil voľný termín na kvalitnú pretekovú prípravu s mužmi. No pred mužmi sa spoločne s kadetmi predstavila aj dvojica žien CK BB Vojtášová, Hanesová.

V konkurencii chlapcov sa nestratili, najmä Zuzana bojovala dlho v hlavnom pelotóne, no v záverečných kolách prekvapivo nestačila. Naopak Lívia po veľmi zlom začiatku sa neustále prepracúvala dopredu, aj keď najväčším problémom boli rýchle prejazdy zákrut. V cieli obsadila 14 miesto ako najrýchlejšia žena, Zuzka skončila ako tretia žena celkovo 18.

i

V slnečnom a veľmi horúcom počasí sa pokúsili muži CK BB obhájiť predvlaňajšie víťazstvo Fraňa, ktorý má dobré skúsenosti s okruhom v Dudinciach, keď i vlani bojoval až do posledného kola o víťazstvo. Podobný scenár mali preteky aj tento rok. Silný vietor a silná konkurencia nepustili do sólového úniku na dlho žiadneho pretekára, takže sa body v prejazdoch a na bodovačkách získavali v špurte hlavnej skupiny. Fraňo dlho bojoval o stupne víťazov, nakoniec mu ušlo pódium o tri body a obsadil štvrté miesto, za obhajcom vlaňajšieho prvenstva Kolářom, druhým Kováčom (obaja Dukla Trenčín) a Čechom Černým jazdiacim za poľský tím LMGKK Wibatech. Lukáš Bátora obsadil 6.miesto.  V cieli svoj výkon i výkon celého tímu zhodnotil Martin nasledovne: "Mám rád tento okruh, je veľmi rýchly, cesta je široká a ako obyčajne fúkal silný vietor. Preteky sa snažila režírovať Dukla pre svojho najlepšieho špurtéra a vlaňajšieho víťaza Kolářa. Vlani som zvolil inú taktiku a víťazil som na prvých veľkých bodovačkách a priebežne som viedol celé preteky, no predvlaňajšie víťazstvo som neobhájil, pretože v závere mi už dochádzali sily a poslednú dvojnásobne bodovanú bodovačku získal práve Kolář a zvíťazil. Takže po tejto skúsenosti som sa tentokrát rozhodol, že radšej prvé kolá vypustím, a budem sa snažiť získavať viac bodov v závere, čo mi relatívne vyšlo. No Kolář víťazil absolútne s prehľadom na všetkých úvodných veľkých bodovaniach a získaval veľký počet bodov a mne sa ho začalo dariť v špurte preliezť až v druhej polovici pretekov. Stavili sme všetko aj na záverečný dvojnásobne bodovaný prejazd cieľom, no tridsať metrov pred cieľom mal nepríjemný pád práve Kolář, keď vyzul galusku. Mne a Bátorovi sa ho podarilo zázrakom obísť, no už som nestihol preskočiť Lukáša a v súčte mi tie body chýbali na tretie miesto, naopak Lukášovi pomohli dostať sa na šiestu priečku, čiže všetko je na niečo dobré. Na Kolářa som dnes nemal, zvíťazil zaslúžene, o druhé miesto som bojoval až do záveru aj s pomocou tímových kolegov, za čo im patrí vďaka. No treba povedať, že aj Maroš Kováč je skúsený borec a na druhom, treťom a štvrtom mieste boli rozdiely minimálne, mal som tú smolu, že práve mne ostal Čierny Peter a nepopulárna zemiaková medaila. Na druhej strane som rád, že sa nič v dojazde mne ani Lukášovi nestalo, lebo pád Kolářa bol veľmi nepríjemný a mali sme na mále, kým niektorí ostatní pretekári to šťastie nemali."

V neďeľu pokračoval Slovenský pohár cestnými pretekmi jednotlivcov v Krupine na náročnej kopcovitej trati cez Senohrad na 43km okruhu. Kadeti so ženami absolvovali jeden okruh. Tentokrát sa ženám darilo menej, keď ich predbehli dve ženské súperky, Kadlecová a Medveďová. Hanesová obsadila celkové 19.miesto a Vojtášová 22.miesto.

V hlavnej kategórii mužov nastúpila takmer deväťdesiatka pretekárov zo Slovenska, Čiech, Maďarska a Poľska s kompletnou zostavou CK BB. Už od úvodu sa pretekalo svižne. V prvom kole poodskočila trojica Wachs, maďarský pretekár a nechýbal ani Roman Zrelica. Po tom, ako ich v závere kopca dostihol pelotón, zaútočila pätica, v ktorej sme mali opäť zastúpenie v podobe Martina Haringa. Skupina zvyšovala náskok na viac ako tri minúty, keď prekvapivo tempu v kopci nestačil práve Haring a prepadol sa do pelotónu. Cyklisti CK BB nemali na výber a rozhodli sa náskok zlikvidovať a tým obetovať Glajzu, Frańa a Zrelicu. Po stíhacej jazde takmer pol okruhu sa podarilo náskok vedúcej skupiny znížiť na niečo vyše minúty. Vtedy zaútočili malé skupinky s Viglaským a predovšetkým lídrom na tieto kopcovité preteky Debnárom. Miro v stúpaní zaútočil, zbavil sa väčšiny súperov až na Polievku, no uniknutú skupinu sa mu už dostihnúť nepodarilo. Prvá skupina, no i prenasledovatelia sa v poslednom okruhu rozdrobili na jednotlivcov, či malé skupinky. V cieli sa z víťazstva radoval obhajca Maďar Fejes. Na druhom mieste skončil Černý z Českej republiky a na treťom Habera z Dukly, pred Poliakom Migdolom a Čechom Hudečkom. Na šiestom mieste dorazil do cieľa osamotený Barényi pred dvojicou Debnár, Polievka. Do bodovanej pätnástky sa zmestil ešte Ivan Viglaský na 14.mieste.V celkovom poradí Slovenského pohára po 4. pretekoch sa Miroslav Debnár vyšvihol s počtom bodov 42 na druhé priebežné miesto, len o jeden jediný bodík za lídrom Schwabikom z Interu Bratislava. Miro zhodnotil preteky nasledovne: "Boli sme kľudní, mali sme vpredu Haringa, vyvíjalo sa to dobre, potom ako odpadol z prvej skupiny sme síce urobili maximum, chalani dali do dostihnutia prvej skupiny život, chceli mi veľmi pomôcť, ďakujem im za to, no nepodarilo sa nám ju úplne dostihnúť. Zaútočil som v tretine posledného kopca, udržal sa ma Polievka. Spoločnými silami sme sa snažili zmazať náskok vedúcich pretekárov v záverečnom klesaní, no v rýchlom zjazde sa to už nepodarilo. V závere som sa sústredil na špurt aj o siedme miesto a zisk cenných bodov do Slovenského pohára."

Kompletné výsledky Dudince

Kompletné výsledky Krupina

Fotogaléria Vlada Košiho z Krupiny

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.