CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Fraňo víťazne v Komjaticiach, bajkerom sa nedarilo

Počas víkendu štartovali pretekári CK BB rozdelení do dvoch častí, bajkeri na Slovenskom pohári v šprinte a cross country, cestári na Slovenskom pohári masters a muži B v Komjaticiach.

 

 

 

 

Na treťom kole Slovenského pohára v Komjaticiach sa cyklistom CK BB darilo. Najskôr v kat. žien a masters C preukázala stúpajúcu výkonnosť Lívia Hanesová, keď srdnato bojovala s mužmi, a obsadila druhé miesto medzi ženami za dráharkou Pavlendovou. Zlepšujúci výkon podal aj Longauer, ktorý v omladšenej kategórii s o vyše desať rokov mladšími súpermi obsadil tesne štvrté miesto, keď mu len o dva body v bodovačkách ušli stupne víťazov. Preteky boli poznačené zlým výkonom rozhodcov a nezvonením do poslednej bodovačky a anulovaním toho kola a pridaním ďalšieho kola. Toto ovplyvnilo do veľkej miery celkové poradie a výrazne zamiešalo karty na stupňoch víťazov.

Medzi mužmi pretekári CK BB nič nenechali na náhodu. Od štartu atakoval Viglaský, a po jeho dostihnutí okamžite nastúpila dvojica Zrelica, Bátora a spoločne s Ažaltovičom (PSK Reprogas) sa vzdialila pelotónu. Samostatnou jazdou si ich ešte doskočil Fraňo a v štvorici absolvovali celé preteky. Zrelica sa obetavou jazdou na špici skupinky, keď odtiahol viac ako polovicu pretekov obetoval najmä pre Fraňa, ktorý zbieral body na hlavných bodovačkách i prejazdoch. V závere sa ešte pokúšali striasť Ažaltoviča, no to sa im nepodarilo. Opäť ďalšou škvrnou na inak pekných pretekoch bol výkon rozhodcov aj v tejto kategórii, keď vyhlásili po vyše hodinovom čakaní na výsledky omylom na druhom mieste Ažaltoviča, aj keď v skutočnosti na druhom mieste skončil Bátora. Víťazom sa stal teda Fraňo a pripísal už piate víťazstvo pre mužov CK BB v sezóne, (po troch Haringových v cross country v Turčianskych Tepliciach, Pravenci a Maratóne Vlkohron a minulotýždňového Viglaského v Perneku)  pred Bátorom, na štvrtom mieste skončil Zrelica. Dobrý výkon CK BB potvrdil šiestym miesto Viglaský.

"Chalani dnes šli dobre. Splnili sme všetky ciele, šli sme preteky z plného tréningu, chceli sme ich využiť ako dobrú prípravu pred Okolo Slovenska, aj preto sme hneď od štartu šli preč z pelotónu. Výborne ťahal Roman, odviedol veľký kus práce. Ja som sa snažil špurtovať na každý prejazd aj bodovačku a zobrať všetky body Ažaltovičovi a zároveň potrénovať trochu špurty. V závere sme sa ho snažili striasť, nastupovali sme mu, no šiel s prehľadom, nebolo v našich silách sa ho zbaviť. Aspoň v závere som sa snažil pomôcť vyhrať poslednú bodovačku Lukášovi, čo mu nakoniec vynieslo celkové druhé miesto. Smutné je, že aj po dlhom čakaní na výhlásenie výsledkov, keď už všetci diváci odišli, nakoniec omylom vyhlásili Lukáša na treťom mieste, čo bola čierna bodka za inak výborne zorganizovaným podujatím. Celkovo to však bol vhodný tréning, okorenený záverečnou cestou domov za autom." zhodnotil vystúpenie pretekár a zároveň manažér CK BB Martin Fraňo.

Zároveň s Komjaticami sa šiel Slovenský pohár v MTB v Smoleniciach. V sobotných šprintoch sa nedarilo Bátorovi, ktorý svojou chybou a vykopnutím pedála nepostúpil zo semifinále a obsadil siedme miesto. V nedeľňajších pretekoch cross country najlepší výsledok dosiahol Róbert Glajza, keď skončil na 5. mieste v najlepšie obsadenej kategórii mužov.  Ešte stále trápiaci sa Haring po minulotýždňovej chorobe preteky nedokončil. V kategórii žien obsadila Vojtášová šieste miesto a medzi Masters B skončil Haas štvrtý.

Kompletné výsledky z Komjatíc

Kompletné výsledky zo Smoleníc

 



.

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.