CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Pretekári CK Banská Bystrica na Sereďskom cyklomaratóne

Cyklomaratón v Seredi zapísal 7.kapitolu svojho trvania na novej trati dlhej 93 km, v rámci 3 rýchlych 30 km okruhov v okolí Serede.

Na štart na postavilo 118 pretekárov rôznych vekových kategórii, medzi ktorými nechýbal náš Lukáš Bátora, ktorý tieto preteky využil ako poslednú ostrú previerku pred medzinárodnými pretekmi OKOLO SLOVENSKA. Po  odštartovaní pretekov tachometer neustále ukazoval číslo 50 km/hod. Vpredu sa hneď v prvom kole vytvorila dvojica pretekárov Pavol Polievka KCK Oslany a Lukáš Bátora CK BB. Pravidelným striedaním sa vzdialili početnému poľu prenasledovateľov až takmer na 2 min., ktorý si udržali až do záverečného špurtu, v ktorom mal viac síl Pavol Polievka a presvedčivo pred Lukášom Bátorom zvíťazil. Na treťom mieste došpurtoval Róbert Glajza, avšak proti jeho umiestneniu bol podaný protest, pretože Róbert Glajza využil závetrie jedného z vozidiel usporiadateľa a išiel za ním niekoľko metrov. Po debate jury a spornej chybe, v ktorej mal najväčší diel viny šofér vozidla organizátora sa rozhodcovia rozhodli, ako sa rozhodli. Solídny výkon podal Peter Kán, ktorý došpurtoval na 43. mieste so stratou na víťaza 2:47 min.  Ladislav Longauer i keď kategóriu nad 60 rokov vyhral, mal vyššie výkonnostné ciele, ako skončiť na 55. mieste so stratou 8:41,5 min. na víťaza.

Po pretekoch povedal: „ Na piatom kilometri nám do pelotónu vbehol pes, pretekár predo mnou spadol, takmer som zosadol z bicykla. Hlavný pelotón sa rútil takmer 50 km/hod. a v tejto rýchlosti bol problém ho dostihnúť, podarilo sa mi to tesne pod kopcom, kde sa išlo tiež veľmi rýchlo, sily však už nestačili udržať sa v hlavnej skupine. Z odpadlíkov sa vytvorila 13 členná skupina, ktorá stále prvé dve kolá strácala na pelotón 1-2 min., až v treťom okruhu sme sa zlomili a prišli do cieľa s takmer 9 min. stratou. Z víťazstva mám radosť, z výkonu však nie!“

Kompletné výsledky si môžete pozrieť v sekcii Kalendár pretekov

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.