CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

CK BB na Okolo Slovenska


CK BB sa po druhýkrát v histórii tímu predstaví na najvýznamnejšom cyklistickom podujatí na Slovensku,  56.ročníku Okolo Slovenska, zaradeného do 2.2 kategórie UCI.

 

 

 

CK Banská Bystrica sa po roku 2009 druhýkrát predstaví ako samostatný tím na Okolo Slovenska. Po rokoch 2010 a 2011, kde časť členov štartovala v reprezentačnom výbere, sa tentokrát v silnej konkurencii 20 tímov predstaví CK BB pod vlastnou hlavičkou. O priebehu pretekov, zážitkoch z konkrétnych etáp, zaujímavostí zo zákulisa, či pocitov pretekárov a realizačného tímu Vás budeme priebežne informovať na tomto mieste.

"Som veľmi rád, že sme sa v cestnej komisii SZC dohodli na účasti štyroch tímov zo Slovenska na podujatí Okolo Slovenska. Okrem tradičnej kontinentálnej Dukly, či reprezentačného výberu, tak dostali šancu aj CK BB a Inter Bratislava. Samozrejme je jasné, že oproti zahraničným reprezentáciám Českej republiky a Maroka, či tomu najlepšiemu, čo UCI registrované kontinentálne tímy môžu ponúknuť, je boj dvojice malých klubových celkov CK BB, či Interu ako zápas Dávida proti Goliášom, no každá skúsenosť na podobnom podujatí má veľkú cenu pre pretekárov. Preto som rád, že sme zaradili  do reprezentačného výberu okrem ostrieľaných opôr na čele s Jurom Saganom i dvojicu mladíkov tímu Reprogas, či kompletnú zostavu Interu a CK BB. Je jasné, že my nemôžeme konkurovať v boji o celkové víťazstvo takým silným tímom, aké súpiska Okolo Slovenska pre tento rok ponúka, ich podmienky a rozpočty  sú stonásobné oproti nášmu, no častokrát i druholigové kluby v pohárových futbalových súťažiach dokážu prekvapiť a vyradiť favoritov typu Real Madrid. My veríme, že sa nám podarí zabojovať a dosiahnuť čiastkové úspechy na prémiách či v etapách a dokázať, že je možné pretekať relatívne rovnocenne s profesionálmi. Nemyslím, že dokáže niektorý Slovák napodobniť Jána Valacha, či Martina Prázdnovského a po rokoch opäť celkovo zvíťaziť, no rád by som sa mýlil a v tom prípade určite všetky slovenské tímy spoja svoje sily pre celkový úspech. V každom prípade je to pre všetky slovenské tímy a pretekárov najdôležitejšie podujatie roka a každý odovzdá svoje maximum. Určite bude veľmi zaujímavé aj porovnanie World Tour pretekárov s ostatnými, keďže v drese Slovenska sa predstaví pretekár Liquigasu Juraj Sagan, či bývalí pretekári svetovej top desiatky a exlídri Gerolsteineru Stefan Schumacher a potrestaný strieborný medailista z Olympiády v Pekingu David Rebellin vracajúci sa po dopingových prehreškoch. Preteky budú veľmi náročné o celkovom poradí určite rozhodne druhá etapa s cieľom na Čiernom Váhu. Pre nás určite bude kritická etapa so štartom pod Čertovicou a cieľom vo Veľkom Krtíši, kde na prvých šesťdesiatich kilometroch čakajú pretekárov dve najnáročnejšie stúpania podujatia, Čertovica a stúpanie na Lom nad Rimavicou. Pretekanie na takomto leveli je určite o niečom inom, na čo sme v slovenských podmienkach zvyknutí, rovnako 231km dlhá etapa z Dudiniech do Bratislavy bude veľmi ťažká svojou dĺžkou. Bude to tvrdý boj, no všetci pretekári sú odhodlaní v rámci svojich možností bojovať a dosiahnuť maximálny výsledok a hlavne preteky dokončiť. Pre dvojicu Debnár, Bátora to bude vôbec prvý štart na tomto podujatí, prejdú si krst ohňom, pre Debnára dokonca prvý štart na podobne dlhých 5 etapových pretekoch. Verím, že aj fanúšikovia prídu podporiť našu snahu a budú nás hnať dopredu svojím povzbudzovaním a že dokážeme vylepšiť zatiaľ najlepšie výsledky pretekárov CK BB na Okolo Slovenska, vlaňajšie 18.miesta v etapách Zrelicu a Palčáka." zhodnotil účasť na Okolo Slovenska Martin Fraňo

Tím sa prestaví v zostave:

vedúci tímu: Marek Varhaňovský, mechanik: Henrich Štuhl, masér: Zuzana Vojtášová,

pretekári: Roman Zrelica, Ivan Viglaský, Martin Haring, Martin Fraňo, Miroslav Debnár, Lukáš Bátora

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.