CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Víkendové víťazstvo Haringa a Hanesovej v Čachticiach

V nedeľu 10. júna 2012 pokračoval SP Masters 4. kolom – pretekmi jednotlivcov – so štartom a cieľom v Čachticiach.

 

 

Po upršanej sobote sa zdalo počasie v nedeľné ráno priaznivejšie, čo sa však počas pretekov zmenilo. Na štart vzdialenom cca 7 km sa presunuli všetci pretekári spolu, následne boli odštartované jednotlivé kategórie. Trojica našich pretekárov (Bátora, Fraňo, Haring) sa ešte nestihla ani poriadne vyspať po etapových pretekoch Okolo Slovenska a v nedeľu už stáli na štarte najsilnejšej kategórie Muži B. Okrem nich malo CK BB zastúpenie aj v kategóriách Masters C (Longauer) a Ženy (Hanesová, Vojtášová).

Muži B odštartovali na trať s dĺžkou 104 km, v daždi sa naši pretekári po štarte trochu dlhšie spamätávali z náročného podujatia Okolo Slovenska a dopredu sa odhodlala pätica pretekárov. V záverečnom kole však do boja zavelil Bátora a neskôr Haring. Najskôr sa vo štvorici odpútali od pelotónu a dostihli vedúcich pretekárov, neskôr zaútočil Haring spoločne so Zaťkom a svoj náskok neustále zvyšovali až do cieľa. Pred cieľom sa Haring zbavil aj svojho kolegu z úniku a došiel do cieľa osamotene po víťazstvo. V špurte hlavnej skupiny obsadil Bátora druhé miesto za Predajňom. Martin Fraňo mal výrazné problémy žalúdočného charakteru a preteky dokončil s veľkou stratou.

"Rozhodli sme sa absolvovať "šiestu" etapu Okolo Slovenska v Čachticiach. Celý čas pršalo, no zase, keby som bol zostal doma, asi by som ani netrénoval v tomto počasí, takže to splnilo svoj účel. V závere som to trošku nakopol a zostal som sám. Šlo sa mi prekvapivo dobre a som rád, že som po dlhšom čase zvíťazil na cestných pretekoch," povedal v cieli Martin Haring.

"Tiež som sa cítil prekvapivo dobre po Okolo Slovenska. Najskôr sme to skúšali s Martinom, a keď už bol poodskočený, tak som veril, že vyhrám špurt pelotónu. Trošku som podcenil dojazd a prekvapil ma Predajňa, to som nečakal a trošku si môžem spytovať svedomie, no naozaj dobrý tréning za náročným týždňom," povedal v cieli Lukáš.

"Necítil som sa nejako dobre, nohy ma boleli a rovnako v studenom daždivom počasí som začal mať nejaké črevné problémy. Nič som nezjedol počas pretekov a nevypil ani glg vody, no do posledného kola som sa raz napil, a to bol začiatok harmatanca. Vystúpil som si z pelotónu i každej ďalšej skupiny a neskôr, v poslednom kole, som navšívil aj toaletu miestnej tetušky. Som rád, že na myjavských kopaniciah žijú milí ľudia a mohol som vykonať potrebu dôstojne. Už má asi telo po náročnom týždni a 1000 pretekových kilometroch dosť a ani tento dážď a zima mu moc nepomáhajú," zhodnotil nedeľu Martin Fraňo.

Ženy spoločne s kategóriu Masters C absolvovali 2 kolá, teda 72 km. Profil trate naznačoval zvlnenú etapu, predpokladalo sa rýchle tempo. Odštartovalo sa však relatívne vlažným tempom, keďže krátko po štarte sa spustil dážď, ktorý pretekárov sprevádzal vyše polovicu pretekov. Celé prvé kolo sa necelá tridsiatka pretekárov držala pokope, neboli žiadne náznaky únikov z balíka. Po prejazde do druhého kola však pretekári nasadili vyššie tempo a postupne sa vytvorili viaceré skupinky, ktoré sa však s blížiacim sa cieľom postupne dorážali. Do cieľa prišli v prvej skupine aj naši pretekári Longauer (8. miesto) a Hanesová, ktorá kategóriu Ženy vyhrala. Zuzka Vojtášová obsadila v kategórií 3. miesto.

„Tempo v prvom kole mi vcelku vyhovovalo, predpokladala som, že v druhom kole sa už pôjde ostrejšie, a tak také rozjazdenie padlo vhod. Nevadil mi ani dážď, pretože bolo relatívne teplo, resp. nebola zima ani v zjazdoch. Počas pretekov som sa stále snažila byť čo najviac vpredu, aby som zachytila prípadné úniky pretekárov. V druhom kole mi však ušla jedna skupinka, ktorú sme však s ďalším grupettom postupne došli a do cieľa sme prišli ako prvá skupinka. Po prejazde druhého kola nasledoval cca 7 kilometrový kľukatý dojazd do cieľa cez les. Približne 3 km pred cieľom bola na čele Táňa Jaseková, ktorá však neodhadla zákrutu a na mokrej ceste po prebrzdení skončila mimo trať. Ja som jej šla v háku, avšak zákrutu som odhladla lepšie, a tak som bez ujmy pokračovala so skupinkou do cieľa. Vypustila som už však cieľový špurt, cesta bola naozaj úzka a šmykľavá, a tak si to páni  z kategórie Masters C rozdali v cieli bez žien :) Škoda súperkynho pádu, tešila som sa na spoločný špurt, počas etapy nám to v tandeme šlo celkom fajn,“ zhodnotila preteky Lívia.

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.