CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Druhý bronz z MSR, tentokrát pre Longauera

Po úvodných Majstrovstvách Slovenska v MTB maratóne bojovali o cenné medaily cestári. Pretekári masters bojovali o tituly v časovke jednotlivcov.

Cyklistický klub CK Piešťany zorganizoval 17. 6. 2012 I. časť MSR masters v časovke jednotlivcov na 20 km. Trať pretekov viedla zo Sokoloviec cez  Jalšové, Koplotovce a späť. Z našich pretekárov v rámci MSR masters preteky absolvovali Peter Kán, masters B a Ladislav Longauer, masters C, ženy Lívia Hanesová a Zuzka Vojtášová súťažili v rámci Slovenského pohára a preteky absolvovali ako ostrú generálku pred blížiacimi sa spoločnými MSR s Češkami, ktoré budú v Púchove dňa 20. 6. 2012.

Nepríjemná príhoda sa stala Lívii Hanesovej, keď v rámci rozjazďovania 30 min. pred štartom mala kolíziu s ďalším cyklistom, nepríjemne spadla, čo jej určite na psychickej pohode nepridalo. Urýchlene sme museli riešiť osmičku na zadnom kolese, aby sa vôbec v ráme ako tak točilo a tiež vyrovnanie pätky meniča prevodov. Podarilo sa všetko stihnúť a Lívia dosiahla kvalitný čas s priemernou rýchlosťou vyše 40 km/hod., s ktorým sa umiestnila na druhom mieste, len 9 sek. za víťaznou Betkou Pavlendovou. Na treťom mieste skončila Zuzka Vojtášová s časom niečo nad 31 min.

Peter Kán s časom 28,30 min. dosiahol 6. miesto. Pred pretekmi mal vyššie ambície, ba dokonca si veril aj na medailu.

Kategória masters C /50-59 roční/ bola najpočetnejšia s 30 pretekármi. V tejto kategórii nás reprezentoval vekom masters D Ladislav Longauer. Dosiahol veľmi slušný výsledok, keď s časom 27,56 min. skončil na treťom mieste a získal bronzovú medailu. Striebro mu ušlo len o 14 sek. /Štefan Lameš/ a zlato niečo vyše o 40 sek. /Jozef Javorka/.

Po pretekoch Ladislav Longauer povedal: "Pred štartom som sa dobre rozjazdil s Líviou a Zuzkou, absolvovali sme celú trať, skúšal som zrýchliť, nohy celkom fajn išli, aj dýchanie bolo v pohode. Tesne pred štartom boli trošku nervy, Lívia padla, riešil som osmičku na zadnom kolese a zohnutú pätku a potom šup, šup na rampu. Zaľahnutý v bočnom vetre, viac však fúkalo do tváre, som sa snažil, aby ma Jozef Javorka, ktorý štartoval 1 min. za mnou, po obrátku nedostihol. Dokonca  na obrátke sme boli fifty-fifty. Do cieľa sa išlo s vetrom v chrbte. Jozef Javorka išiel po mne ako pes po slanine, no nepodarilo sa mu dostihnúť ma, avšak niekoľko sekúnd predsa v záverečných dvoch km stiahol. V tomto mieste som prehral aj boj o striebornú medailu. S tretím miestom som spokojný, s výkonom už menej. Bola to vynikajúca generálka pred Majstrovstvami Európy, ktoré budú koncom júna v Žďári nad Sázavou."

Kompletné výsledky si môžete pozrieť v sekcii Kalendár pretekov 2012

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.