CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Haring akademickým Majstrom SR v cross country

V termíne od 18. – 23. 6. 2012 sa konala letná časť Univerziády SR, usporiadateľom ktorej bola Katedra telesnej výchovy a športu UK v Bratislave.

Do programu Univerziády SR bol premiérovo zaradený aj preteky na horských bicykloch MTB XC, ktorý sa konal 23.6. v rámci Kaktus Bike MTB ligy v Karlovej Vsi.

Organizátori pripravili pre účastníkov 5km dlhý rýchly okruh, vedúci lúkami a lesoparkom nad sídliskom Dlhé diely v Karlovej Vsi. Trať nebola mimoriadne technicky ani profilovo náročná, nachádzali sa na nej dva významnejšie stúpania, najmä druhé, ktoré predstavovalo 100metrový prudký výšlap a očakávalo sa, že preteky sa budú rozhodovať práve v tomto mieste. V hlavnej kategórii mužov sa na  štart postavilo vyše tridsať pretekárov, spomedzi ktorých nechýbali známe mená slovenského MTB ako Kostelničák, Gállik, Mosný, Škopek, čí náš Haring. Pretek bol vypísaný na 4 okruhy, čo znamenalo mimoriadne rýchlych 20km, čo sa potvrdilo aj nezvyčajne vysokým rýchlostným priemerov v cieli, skoro 28 km/h. Na prvom mieste skončil pretekár CK BB Martin Haring a získal titul akademického Majstra Slovenska, nasledovaný Petrom Mosným so stratou 53 sekúnd a Jánom Gállikom so stratou jednej minúty.

Martin Haring po pretekoch povedal: ,,Som veľmi rád, že som dokázal zvíťaziť a získať titul Univerzitného Majstra SR, je to jednoznačne môj najväčší úspech na akademickej pôde. Preteky boli mimoriadne rýchle, takže nejaké taktizovanie neprichádzalo do úvahy. Zaútočil som hneď v prvom stúpaní, v druhom sa mi podarilo ho zväčšiť, avšak na tak rýchlej trati človek nemohol spomaliť, bolo treba ísť stále nadoraz, pripomínalo mi to cyklokros."

Kompletné výsledky si môžete pozrieť v sekcii Kalendár pretekov 2012

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.