CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Longauer piaty v Deutchlandsbergu

Ladislav Longauer na prvých pretekoch 40. ročníka Svetovej cyklistiky v rakúskom Deutschladsbergu obsadil pekné piate miesto.

 

 

 

40. ročník Svetovej cyklistiky 11.-18.8.2012 sa skladá z dvoch pretekov jednotlivcov, kritéria, časovky do vrchu na 3 km, klasickej časovky jednotlivcov na 19 km, spestrením sú preteky dvojíc poskladané z rodinných príslušníkov, nehodnotia sa však do súťaže o celkového víťaza a z maratónu.

Ladislav Longauer po pretekoch na 67,5 km povedal: "Na štarte sa zišla silná konkurencia z Rakúska, Nemecka, Česka, Dánska, Holandska, USA a Maďarska, v počte 29 pretekárov roč. nar. 1948 – 1950. Čakali  nás dva 37 km okruhy + nájazd na okruh po štarte a nájazd do cieľovej rovinky v 10 % stúpaní v dĺžke 500 m. Na okruhu boli 3 stúpania nie dlhé, do 1 km, o to však rýchlejšie. Po štarte sa pretekári akoby okukávali. Prvé stúpanie bolo na 10. km a tu sa vytvorila 12 členná skupina so všetkými favoritmi. Tempo už bolo vysoké, stále medzi 40 a 50 km/hod. po rovinách, v zjazdoch aj cez 80 km/hod. V druhom kole, v tom istom stúpaní ako v prvom kole, sa vytvorila 6 členná skupina, ktorú tvorili Rakúšania Hrinkov, Schuler, Pelz, Rus Moskalev, Nemec Leonhard a ja. Vzornou spoluprácou sme sa vzďaľovali prenasledovateľom. 15 km pred cieľom v prudkom 500 m stúpaní sa vytvorila trojčlenná skupina Hrinkov, Moskalev a Leonhard. Mne do tejto trojice chýbali asi 3 metre. Bol som však za nimi sám a už som ich nevládal dostihnúť. Počkal som Pelza a Schulera, on je však Hrinkovým oddielovým kolegom, nemal záujem sa priblížiť k vedúcej trojici, Pelz už toho mal „plné tretry“, a tak na mne zostala stíhacia jazda. Vedúca trojica nám v cieli nadelila 1:23 min. Ja som špurtoval o štvrté miesto so Schulerom, prehral som o 5 cm. Je to môj doposiaľ najlepší výsledok na týchto pretekoch a dúfam, že nezostane dlho! Tento týždeň ešte absolvujem preteky jednotlivcov /17.8.2012/ znovu na tom istom okruhu, so štartom a cieľom v dedinke Bad Gamse a časovku jednotlivcov /18.8.2012/ na 19 km."

Kompletné výsledky si môžete pozrieť tu.

T

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.