CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Slovenský pohár MASTERS ROAD CUP 2012-vyhodnotenie

Pred pár dňami sa skončil seriál pretekov masters, mužov B a žien v rámci MERIDA ROAD cup 2012.
Seriál pôvodne mal mať 20 kôl, avšak neuskutočnili sa preteky v Sabinove / kolízny termín s M SR muži Elite + ženy / a preteky v Mor. Lieskovom, takže nakoniec pretekári absolvovali 17 kôl / 11 x p. j., 5 x časovka, 1 x kritérium/

V kategórii muži B nás reprezentovali : M. Haring, M. Fraňo, R. Zrelica, I. Viglaský, L. Bátora, P. Bartoň. Do celkového poradia sú započítané aj umiestnenia zo spoločných Majstrovstiev z Púchova / č.j. + p.j./
Nakoľko sa najmä muži zamerali na "veľký Slovenský pohár mužov", resp. mali množstvo klubových i reprezentačných povinností v zahraničí v MTB (Svetové poháre C2, Majstrovstvá Sveta v XC) i na ceste (Tour de Kamerun,Challenge de Prince-Maroko, Tour de Loiret, Okolo Slovenska, Sibiu Tour, Tour de Szekerland, Tour de Guyane, Tour de Himalayas, Grand Prix Chantal Biya), zúčasťňovali sa Merida Road cupu sporadicky v rámci voľných termínov (Viglaský - 8x, Fraňo-7x, Zrelica 6x, Bátora a Haring 4x). Teda väčšina pretekárov absolvovala zhruba tretinu seriálu, čo pri súčasnom bodovaní nestačilo na viac ako koniec prvej desiatky v súťaži jednotlivcov. Keď sa však zúčastnili, takmer vždy si pripísali víťazstvo (Haring a Fraňo 2x, Zrelica a Viglaský 1x) teda dokázali zvíťaziť v šiestich kolách Merida Road cupu.
Medzi ženami obsadila Lívia Hanesová druhé miesto, keď pri siedmych účastiach trikrát zvíťazila, Zuzana Vojtášová obsadila celkové piate miesto.
V kat Masters B sa zúčastnili niekoľkých pretekov i Malachovský, Kán, či Haas, no ich prioritou bola účasť na MTB maratónoch, takže do poradia v Merida Road cupe neprehovorili.
Najväčšou stálicou bol Ladislav Longauer, pre ktorého bol Merida Road cup ťažiskom sezóny. Po vlańajšom suverénnom víťazstvo v kat. Masters D nad 60 rokov, sa tentokrát rozhodol o "omladšenie" a pretekanie v kat. Masters C s o desať rokov mladšími súpermi. Aj napriek vekovému hendikepu sa nestratil. V celkovom poradí svojej kategórie obsadil druhé miesto a vypálil tak rybník mnohým mladším súperom, pre ktorých sa stal hrozbou. Dokázal zvíťaziť v jedných pretekoch a získať bronz z MSR v časovke jednotlivcov.
"Po vlaňajšom jasnom víťazstve v pohári medzi "déčkarmi" som sa nechal prehovoriť Martinom Fraňom a omladšil som sa. Preteky s o desať rokov mladšími súpermi sú oveľa rýchlejšie, dlhšie a konkurencia je tam väčšia. Som rád, že som toto rozhodnutie spravil, v každých pretekoch som musel bojovať nadoraz o umiestnenie a pravidelné dobré výkony mi nakoniec vyniesli celkové druhé miesto. Nestačil som na suveréna tejto sezóny Javorku a rovnako som si musel odvyknúť, že každý týždeň nevyhrávam. Nakoniec som však všetkým ukázal, že pretekať sa dá aj s mladšími a hlavne som sa razantne zlepšil aj na medzinárodnom poli. Kvalitné a ťažké preteky s mladšími počas celého roka mi výrazne pomohli v príprave na Majstrovstvá Európy a Sveta, kde som dosiahol svoj najlepší výsledok v kariére, piate miesto, keď som až do záverečných metrov bojoval o medailu. Verím, že budem pokračovať v nastolenom trende aj v budúcej sezóne. Som už penzista, takže mám viac času na tréning. Vyše 20 000 najazdených kilometrov a množstvo kvalitných pretekov s "mlaďasmi" ma výraznejšie posunulo dopredu a verím, že o rok dokážem získať v St.Johane medailu, ktorá mi unikla smolne o vlások." zhodnotil sezónu Ladislav Longauer.
Okrem Longauera dokázala získať bronz z MSR v spoločných Majstrovsvách SR a ČR v Púchove medzi ženami aj Lívia Hanesová, ktorá pridala do zbierky ďalšie dva, z MSR v MTB maratóne i v časovke do vrchu.
"Pre nás nebol Merida Road cup prioritou. Kalendár je doslova nabitý akciami a na preteky Merida Road cupu sme prišli, keď sme mali možnosť, čo bolo pre niektorých päť, šesť krát, teda sme nemohli pomýšľať na celkové víťazstvo, no bolo pre nás doslova povinnosťou pri účasti na jednotlivých pretekoch zvíťaziť a kvalitne potrénovať, čo sa nám aj 6x podarilo. Merida Road cup je dobrá súťaž pre všetkých, na najazdenie pretekových kilometrov, či skúšanie rôznych taktických modelových situácií a vždy sa budeme tohoto seriálu pokiaľ to bude časovo možné zúčastňovať. No ako každoročne v posledných rokoch sme absolvovali skoro každý mesiac jeden väčší etapák v zahraničí, plus niekedy trošku zbytočné kolidujúce termíny Slovenského pohára mužov a Merida Road cupu. Rovnako aj podujatie MTB častokrát kolidujú, takže sa nemôžeme tejto súťaže zúčastňovať pravidelne, no i budúcnosti ju radi využijeme v rámci prípravy na väčšie podujatia." zhodnotil sezónu z pohľadu mužov M.Fraňo.

V súťaži klubov sme obsadili piate miesto s počtom bodov 1859, zvíťazil CK Falange Bratislava s počtom bodov 4872, čo bolo opäť ovplyvnené malým počtom štartov jednotlivých pretekárov. CK Banská Bystrica usporiadala aj jedno kolo Merida Road cupu, finále v časovke do vrchu na Šachtičke, kde sa ako každoročne udialo aj záverečné vyhodnotenie celej súťaže.

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.