CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Cyklokrosári úspešne súťažili v Maďarsku

CK Banská Bystrica sa zúčastnil takmer v kompletnom zložení štvrtého kola Maďarského Supercross pohára v Šalgotarjáne, partnerskom meste Banskej Bystrice.

Na štarte sa neobjavili len maródi Bátora, Zrelica a Longauer. Medzi ženami po úvodnom kole Maďarského pohára, keď Vojtášová skončila druhá a Hanesová tretia, sme opäť pomýšľali na boj o víťazstvo. Do posledných metrov bojovala Zuzana Vojtášová s Majsterkou Maďarska Eszter Dosza o víťazstvo aj tentokrát a len tesne jej podľahla. Lívii Hanesovej sa nepodarilo tentokrát prebojovať na stupne víťazov aj vďaka technickým problémom a skončila na piatom mieste.

"Bohužiaľ, zamotala som sa na štarte a hneď po vjazde do terénu sa v úzkom výbehu pole veľmi zahustilo. Malú stratu, ktorú som mala po prvom kole na Eszter som už nedokázala zlikvidovať, aj keď ďalšie kolá sme jazdili zhodné časy. Škoda toho štartu, mohlo to byť až do cieľa viac zaujímavé. Sme s Eszter zhruba na rovnakej úrovni a naše súboje majú náboj, rada pretekám na pretekoch v Maďarsku aj z tohto dôvodu," zhodnotila preteky Zuzana.

"Neodštartovala som najlepšie, štarty tradične nepatria medzi moje silné stránky. No dvakrát mi zjazde padla reťaz, musela som zastať a ručne ju nahodiť. Na rýchlom okruhu to znamenalo koniec nádejí na stupne víťazov. Preteky v Maďarsku sa mi páčia, som tu druhýkrát, štartuje tu oveľa viac žien, a aj preto sú preteky zaujímavejšie. O stupne víťazov bojuje podstatne širšia skupinka pretekárok," povedala v cieli Lívia.

V pretekoch mužov sa prestavila štvorica Haring, Glajza, Fraňo a Debnár. Keďže nemajú body v Maďarskom pohári, pretože sa ho zúčastńujeme len sporadicky vo voľných termínoch, štartovali zo zadných pozícií. V štartovnom poli 60 pretekárov a veľmi úzkom nájazde do terénu a ešte užších schodoch to znamenalo veľké problémy prepracovať sa dopredu. Haring s Glajzom ale agresívnou jazdou dostihli vedúcu skupinku zhruba v polovici pretekov a Martin Haring sa okamžite odpútal od súperov a do cieľa prišiel s náskokom pol minúty. Bravúrnou lišiackou jazdou sa v závere na stupne víťazov prepracoval aj Róbert Glajza, keď prekabátil Majstra Maďarska Buruczkeho. Medzi dvojicu pretekárov CK BB sa dostal len Maďar Fejes. Debnár skončil deviaty, Fraňo desiaty.

"Na štarte bola veľká tlačenica a prvá polovica okruhu bola naozaj veľmi úzka a nebol priestor dostať sa dopredu. Preto mi aj trochu dlhšie trvalo, kým som sa dotiahol na vedúcu skupinku. No keď som sa im vzdialil, jazdil som tréningovo a s prehľadom, aby som sa vyhol chybám," zhodnotil preteky víťaz Martin Haring.

"Veľmi sa mi páčia preteky v Maďarsku, v prvom kole Supercrossu som skončil piaty, no to bola úplne iná situácia, rýchly a široký okruh. V Šalgotarjáne boli naozaj problémy po štarte, trať nebola optimálna pre taký počet štartujúcich. Úzke prejazdy v lese bránili predbiehaniu a neustále sa motali pretekári, ktorí sa prepadali, či dostávali kolo. Samozrejme, pre reprezentantov to bola dobrá škola techniky a ukázalo sa, že sa dokázali predrať dopredu, aj keď im to nejakú polhodinku trvalo. Nám s Mirom Debnárom sa to už viac nepodarilo, ako na koniec prvej desiatky. Škoda toho, lebo v prípade optimálneho štartu sa dá v Maďarsku bojovať o lepšie priečky. Šalgotarján je dosť špecifická trať, už som tu zažil snehovo-ľadové tobogany pred dvomi rokmi, teraz veľmi úzka trať cez les. V každom prípade preteky Maďarského pohára vhodne doplňujú prípravu na blížiace sa Majstrovstvá Slovenska," povedal v cieli jazdiaci manažér Martin Fraňo.

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.