CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Lukáš Bátora druhý na Zimnom MTB maratóne v Bratislave

Už po 5. krát sa začiatkom januára predstavil Lukáš Bátora na 1. zimnom MTB maratóne v Bratislave – zatiaľ teda nevynechal ani jeden ročník tohto zaujímavého podujatia.

Pred rokom na pretekárov čakala úplne zmrznutá, zľadovatelá trať a tento rok sa museli popasovať so snehom. Na zle upravenej, respektíve miestami vôbec neupravenej trati, bojoval L. Bátora v konkurencii 294 pretekárov. Jazdci sa pasovali so snehom, ktorý im miestami siahal po kolená. Lukáš sa snažil ísť od začiatku pretekov vpredu, čo sa mu aj darilo. Zhruba na piatom kilometri ho predbehol aktuálny majster SR v cross country Michal Lami, ktorý nakoniec preteky vyhral. Tesne pred Bielym krížom ho došiel Patrik Kuril, s ktorým pre krízu nedokázal držať tempo. Na  Bielom kríži ho dobehol aj N. Ivanov ešte s jedným jazdcom, avšak po prekonaní najhoršieho úseku trate a momentálnej krízy sa Lukáš začal doťahovať na jazdcov jazdiacích pred ním. Do cieľa stihol obehnuť dvoch jazdcov, čo mu prinieslo celkové 3. miesto. Vo svojej kategórii skončil na výbornom 2. mieste. Z celkového počtu pretekárov 294 dokončilo preteky iba 239 pretekárov. 

„Maratón som mal ako tréning v rámci prípravy na novú sezónu. Trať bola fyzicky veľmi náročná. Najväčší problém bolo udržať sa na biku, ktorý sa zabáral do hlbokého snehu. V skutočnosti som viac odbehal vedľa bicykla, ako sedel na ňom. Aj keď organizátorom počasie neumožnilo pripraviť trať na 100 percent, akcia bola vydarená,“ boli Lukášove slová po pretekoch.

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.