CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

V 2.kole Regionálnej ligy najrýchlejší Čanecký

Regionálna cyklistická liga pokračovala druhým kolo na Badíne.

 

 

 

Pekné počasie prilákalo na Badínsky kopec rekordný počet 40 cyklistov z regiónu. Slabý južný vietor a 18st. a silný pelotón sľuboval ostré boje. Už v prvom kole pohrozil Debnár, no chlieb sa lámal v druhom kole. Najskôr poodskočila dvojica Haring, Špilák. V kopci však ostro zaútočil Čanecký s Debnárom a ich nástup zachytila len dvojica Fraňo a Gažúr. Na vrchole stúpania už bola šestica pokope a ihneď začala udávať údernícke tempo.

Za nimi zostala doslova paseka roztrúsených cyklistov. Medzi nimi relatívne skorý nástup nezachytili i ďalší favoriti Glajza, Zverko, Rusina či Palčák a už sa len márne prizerali ako ich strata neustále narastá. Vzornou spoluprácou a strojovým tempom vedúca šestica neustále zvyšovala svoj náskok a bolo jasné, že víťaz vzíde z tejto skupiny, ba dokonca dlho atakovala rekord trate. Nakoniec víťazný čas bol len o 1:10min horší ako je rekord trate a bol druhým najrýchlejším v 23.ročnej histórii, čo je na úvod sezóny nevídaný jav.

V predposlednom kole v stúpaní zaútočil opäť Debnár, no podarilo sa mu striasť len Špiláka. Pätica sa blížila do posledného stúpania a bolo jasné, že sa rozhodne v ňom. Tu nenechal nič na náhodu najväčší favorit Marek Čanecký, ktorý tvrdo atakoval. Za ním s malou stratou bojovala dvojica Haring a Fraňo. Kopec leteli úplne nadoraz a bolo otázkou času a psychiky, kto sa zlomí skôr. Aj keď sa zdalo, že Čaneckého sťahujú, Marek vydržal v nastolenom tempe až po vrchol stúpania a záverečnú cieľovú rovinku svoj náskok udržal a zvíťazil. Haringovi sa podarilo tesne pred vrchom stúpania zbaviť Fraňa a došiel na druhom mieste.

V bodovacej súťaži prejazdov jednotlivých kôl získal najviac bodov Haring, pred Čaneckým a Fraňom.

V celkovom poradí si vedúcu priebežnú priečku udržal Fraňo, keď na druhé miesto sa posunul Haring a na treťom sa delia s rovnakým počtom bodov Gažúr a Špilák.

Regionálna liga pokračuje tretím kolom časovkou na Šturec so štartom v Dolnom Harmanci 7.mája o 16,45hod.

Výsledky

Fotogaléria Adriany Vajsovej-Korytkovej.

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.