CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

CK BB získal premiérový titul majstra Slovenska v časovke družstiev

Presne po 18 rokoch došlo k opätovnému zaradeniu časovky družstiev do programu Majstrovstiev sveta 2012, keď posledná časovka 4členných družstiev sa konala v roku 1994.

 

Slovenský zväz cyklistiky zaradil túto disciplínu do programu v roku 2012 pre mládežnícke disciplíny a v roku 2013 rozšíril po vzore UCI o kategóriu mužov, keď rovnako posledné pravidelné mládežnícke republikové šampionáty sa konali v roku 1994 v Šuranoch. V rokoch pomedzi sa sporadicky konali, resp. nekonali časovky dvojíc, keď v roku 2001 došlo k jednoročnému pokusu zaradiť časovku družstiev opäť na Majstrovstvách Českej a Slovenskej republiky opäť v Šuranoch, kde slovenský titul získal tím De Nardi Pasta Monte Grappa v zložení Valach, Gaži, Kováč a Šipeky. Po opätovnom oprášení na UCI, keď časovky družstiev štátov vystriedali časovky družstiev tímov v minulom roku, mali možnosť slovenské tímy bojovať o premiérový titul znova po dlhých rokoch v Žiline.

V kat. kadetov súťažia celoročne ženy, a teda CK BB malo svoje zastúpenie. Dvojica Hanesová, Vojtášová si vrámci prípravy na MSR v časovke jednotlivcov, doplnená o Ľubicu Czafikovú, zmerala sily s kadetmi. Keďže štartovali len v trojici, oproti vyrovnaným štvoriciam to bol značný hendikep. V celkovom zúčtovaní obsadili deviate miesto so stratou 2:38 min. na víťaznú ekipu MŠK CK Žiar nad Hronom.

V súťaži mužov CK BB postavila dva tímy. CK BB1 v zložení Longauer, Rusina, Vančo a Debnár a CK BB2 v zložení Palčák, Zrelica, Fraňo a Bátora. Oba tímy boli odhodlané bojovať o medaily.

V napínavom súboji na 7 km okruhu na kvalitnom asfalte okolo závodu Kia, ktorý po nájazde absolvovali tímy 7krát, sa už od začiatku rozhodovalo medzi CK BB2 a Epic Dohňany. Banskobystričania však už od prvého kola nadeľovali svojim najväčším súperom zhruba desať sekúnd každé kolo a v závere sa tešili zo zaslúženého víťazstva, keď zdolali Epic Dohňany o 1:15 min a tretí Inter Bratislava o 3:26 min a získali prvý titul Majstra Slovenska v oprášenej súťaži tímov.

"Som naozaj dojatý. Boli sme odhodlaní bojovať o víťazstvo. Nikdy som nebol Majstrom Slovenska na ceste. Po množstve medailí z dráhy v mládežníckych kategóriách, či čerstvom bronze z MTB maratónu, je toto pre mňa skvelý deň. Šli sme na naše maximum od štartu až do cieľa. Ten majstrovský dres má pre mna veľkú cenu. Nedávno sa mi narodila dcéra Alžbetka a získal som svoj prvý titul Majstra Slovenska na ceste, som naozaj veľmi spokojný," zhodnotil preteky čerstvý otec Lukáš Bátora.

"Veľmi ma motivovalo, keď ma Martin zaradil do tímu. Aj keď na poslednú chvíľu, no predsa, sme všetci dostali nové časovkárske stroje Merida Warp, čo nás rovnako všetkých veľmi motivovalo. Tie bicykle sú skrátka skvelé, trošku sme mali hendikep, že sme nemali k dispozícii diskové kolesá, no bojovali sme od prvej do poslednej sekundy. Mali sme obrovskú podporu medzi fanúšikmi, určite suverénne najviac členov realizačného a podporného tímu, presné hlásenie medzičasov. Ja si ten dres snáď ani nevyzlečiem, je to pre mňa nielen prvý titul Majstra Slovenska, no vôbec prvá medaila z MSR vôbec." povedal v cieli rodák z Martina Roman Zrelica.

"Po dvoch striebrach z časovky jednotlivcov U23 už pred nejakými rokmi je toto naozaj skvelá sezóna. Som veľmi rád, že mi Martin dal šancu po ťažkej autonehode a zaradil ma späť do CK BB zostavy. Navyše som dostal po prvýkrát v živote časovkársky špeciál Merida Warp a možnosť oprášiť a ukázať moje časovkárske kvality z minulosti. Bol to naozaj parádny deň, veľmi sme si ho všetci pretekári, i členovia nášho support tímu užívali," povedal Jozef Palčák.

"Príprava na tieto preteky nebola ideálna z časových dôvodov, či veľkého pracovného vyťaženia členov tímu. Sme predsa len amatéri s normálnymi pracovnými povinnosťami a navyše bývame dosť ďaleko od seba. Prvý tréning spolu sme v podstate absolvovali doobeda pred štartom pretekov, kde sme nejako doladili striedanie, takže sú tam ešte obrovské rezervy. Navyše pred dvoma týždňami nám odišiel Čanecký, s ktorým by sme boli ešte silnejší, no možno to nás ešte viac zomklo a hnalo. Haring nemohol posilniť druhý tím a pomôcť mu k bronzu, pretože štartoval na Svetovom pohári v MTB. Ja, na rozdiel od kolegov, keďže už bicyklujem nejaký ten rok, už mám dve medaily z tejto disciplíny, a to už poriadne fúzaté, keď som bol pamätníkom poslednej mládežníckej časovky družstiev v Šuranoch, kde sme s mladšími dorastencami Žiliny získali bronz pred 19 rokmi. Mám rád túto disciplínu, a keď som sa dozvedel, že je opäť v programe MSR, bol som odhodlaný urobiť všetko pre čo najlepší výsledok. Chcem poďakovať nášmu hlavnému reklamnému partnerovi, firme Merida, ktorá nám poskytla špičkové časovkárske stroje pre celý tím, čím sme sa stali konkurencieschopnými v boji o titul. Možno sa to niekomu zdá prehnané, no my sme boli odhodlaní bojovať o život, aby sme zvíťazili, bez ohľadu na konkurenciu. Znamená to pre nás veľa, určite si nemôžeme v našich podmienkach klásť ciele poraziť Velitsa v časovke jednotlivcov. Toto bol náš vrchol sezóny, čo sa týka republikových šampionátov. Pre mňa je to rovnako prvý titul Majstra Slovenska a práve v disciplíne, ktorú som mal v mládežníckych kategóriách veľmi rád, ani vo sne som nedúfal, že sa mi to ešte niekedy môže podariť. Som naozaj šťastný, že sa nám to podarilo s veľkou rezervou a k dvom titulom Haringa z cyklokrosu a MTB maratónu sme pridali ďalší. Veľmi nás povzdbudzovala aj podpora desiatok ľudí okolo, či už skvelého bánovského support klubu, či banskobystrického podporného klubu bývalých cyklistov, keď sme oslávili zisk titulu v kaviarni Index. Jej majiteľ, bývalý cyklista Ľubo Kundrata, syn nedávno zosnulého Ľubomíra Kundratu staršieho, na počesť ktorého sa ide Tour de Volcano ako jeho memoriál, nás privítal, akoby sme priniesli do BB Stanley cup. Teraz nás čakajú MSR v individuálnych disciplínach mužov i žien a Tour de Volcano, po ktorom zamieri tím po prvýkrát v histórii na Tour de Martinik do Karibiku," zhodnotil vystúpenie člen tímu a zároveń manažér klubu Martin Fraňo.

výsledky v sekcii kalendár pretekov 2013

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.