CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

CK Banská Bystrica sa stáva kontinentálnym tímom pre rok 2014

 

 Banskobystrický klub CK Banská Bystrica registroval kontinentálny tím pre rok 2014.

Po zlepšujúcich sa výsledkoch a aj podmienkach v klube sa klub opäť hýbe novým smerom. Tím mužov bude v sezóne 2014 registrovaný na UCI ako kontinentálny tím. Dlhé roky bol na Slovensku len jediný takýto tím (Dukla Trenčín). Jeden rok sa v podobnom leveli ocitla aj ŽP Podbrezová, takže je tento krok v slovenskej cyklistike ojedinelý. Keďže CK Banská Bystrica už dávnejšie mala pretekový program na úrovni kontinentálneho tímu, je len logickým vyústením prechod do tejto kategórie, kde sa očakáva zhruba 160 podobných kontinentálnych tímov na celom svete.

"Po dvoch rokoch kvalitnej spolupráce a stúpajúcej úrovne v tíme sme sa po rozhovoroch s partnermi tímu i Slovenským zväzom cyklistiky rozhodli k tomuto kroku. CK Banská Bystrica bude kontinentálnym tímom pre rok 2014. Chcem poďakovať všetkým, ktorí k tomu prispeli, vo veľkej miere Slovenský zväz cyklistiky, ktorý nás podporil a ocenil tak našu dlhoročnú kvalitnú prácu. Keďže sa rozširuje pole pôsobnosti a ako tradične o kvalitné preteky nebude núdza, tím rozšíri svoje rady. Keďže Martin Haring je zaradený do olympijskej prípravy a bude sa predovšetkým sústrediť na vyjazdenie bodov na olympiádu v MTB, rozhodli sme sa ponúknuť miesto ďalším dvom cyklistom. Najlepšiemu tohtoročnému juniorovi a víťazovi Slovenského pohára juniorov Tomášovi Haragovi a Karolovi Baďurovi, ktorý ukázal stúpajúci trend v domácich súťažiach Merida Road cupu.  Chceme mu dať šancu vo väčšej cyklistike a tým ukázať, že každý má motiváciu pretekať a ukázať sa na domácom poli a jeho prestup do kontinentálneho tímu tak nie je utópiou. Podobne sme dali šancu tento rok Jakubovi Vančovi, ktorý sa neustále zlepšuje a dokázal už obliecť i reprezentačný dres v cyklokrose. Definítvne sa jedným z tímových manažérov stáva Belgičan Fred Blankers, ktorý každoročne absolvuje s nami africké preteky a uvidíme ho aj na Okolo Slovenska," zhodnotil dôvody rozhodnutia manažér Martin Fraňo.

Tím bude v novej sezóne pretekať na špičkových bicykloch Merida Scultura osadené sadou Shimano Dura-Ace, ktoré sa veľmi osvedčili nielen cyklistom CK BB, ale prešli náročnou Protour skúškou v tíme Lampre-Merida. Tím bude mať samozrejme k dispozícii štyri časovkárske stroje Merida Warp, aj s pomocou ktorých dokázali vybojovať titul majstra Slovenska v časovke družstiev, novinkou budú časovkárske prilby Casco, ktoré opäť prispejú k zlepšeniu výkonnosti v časovkách, Martinovi Haringovi pomôže v olympijskej kvalifikácii nová karbónová Merida Big Seven team, v cyklokrose doslova "lietajú" osvedčené Meridy Cyclocross carbon.

"Je potešiteľné, že väčšina partnerov je spokojná a zostávajú partnermi klubu aj na rok 2014. Budeme teda môcť využívať civilné oblečenie Merida, športové nohavice a spodné prádlo Vaude, reťaze Yaban, kompresné podkolienky pre všetky ročné obdobia Royal Bay, opaľovacie krémy a repelenty Daylong, najchutnejší prírodný "doping" káva Barzzuz, potravinové doplny - zelené potraviny značky Nástroje zdravia, cyklistické oblečenie Top. Rovnako zostávajú ďalší naši partneri, Franko pizza, BCF, Gryf, FAT, Cokin, Bikepro, Autoservis A1 a ďalší. Tím získal nového partnera pivo Urpiner a v rokovaní sú ďalší partneri a dodávatelia, o ktorých budeme informovať v najbližších týždňoch. V roku 2014 sa o preklad webu do anglického jazyka bude starať oficiálne profesionálna prekladateľská firma Vladimíra Otiepku. Registrácia tímu bola dosť hektická, aj preto, že práve prebieha vrchol cyklokrosovej sezóny, ktorá je pre nás veľmi náročná, no nadmieru úspešná. Vieme, že v súboji o UCI body, ktoré sa hodnotia v súťaži tímov to bude v konkurencii desiatok kvalitných a bohatých tímov veľmi, veľmi ťažké, no ideme do boja so vztýčenou hlavou a uvidíme, čo prinesie nová sezóna. Nemôžeme sa opierať o štátne zdroje ako napr. Dukla, o to je náš boj s financiami ťažší, no sme pripravení podať v sezóne výkony na hranici nášho maxima a našich možností. " povedal na margo budúcnosti Martin Fraňo.

Jazdiaci manažér predstavil aj ďalšie plány: "Čo sa týka pretekového programu, pre väčšinu cyklokrosárov sa sezóna skončila a budú sa pripravovať na novú cestnú sezónu. V úvode roka nás čaká sústredenie na bežkách, pokiaľ bude vhodné počasie a snehové podmienky, určite sa zúčastníme pretekov Biela Stopa. Potom nás čaká pravdepodobne príprava v teple a začiatkom marca prvé preteky. Sezónu začneme pravdepodobne tradične na Tour de Kamerun. Zatiaľ to vyzerá, že pretekový program bude veľmi bohatý, takže nás čaká ťažká sezóna. Samozrejme sa predstavíme na domácich vrcholných podujatiach, Majstrovstvách Slovenska, Okolo Slovenska, či nových pretekoch UCI krajín V4 v máji. Samozrejme si nájdeme čas aj na predstavenie sa na domácom podujatí Tour de Volcano. Pevne verím, že najmä Tomáš Harag, no i Jakub Vančo sa zúčastnia na niektorých pretekoch s reprezentáciou SR do 23 rokov, najmä na pretekoch Karpatských Kuriérov U23. Martin Haring sa bude ďalej pripravovať na Majstrovstvá sveta v cyklokrose koncom januára a do sezóny vpadne neskôr. Okrem MTB pretekov a vyjazďovania UCI bodov v MTB ho však určite uvidíme na niektorých dôležitých cestných podujatiach v roli lídra a špičkového vrchára."

Zostava kontinentálneho tímu CK Banská Bystrica: Karol Baďura, Lukáš Bátora, Tomáš Harag, Martin Haring, Miroslav Debnár, Martin Fraňo, Jozef Palčák, Rudolf Rusina, Jakub Vančo, Ivan Viglaský, Roman Zrelica.

ostatní pretekári CK Banská Bystrica: Lívia Hanesová, Zuzana Vojtášová - ženy, Robert Glajza, Ivan Haas, Peter Kán, Ladislav Longauer, Ján Malachovský, Vladimír Melo - masters.

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.