CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

CK Banská Bystrica na prahu novej sezóny

 

Nová sezóna v kontinentálnom prevedení klope na dvere.

Len pred niekoľkými dňami skončili sezónu reprezentanti - cyklokrosári a už klope na dvere nová cestná a MTB sezóna. CK Banská Bystrica sa usilovne chystá na prvé podujatia.

"Prvý zraz pretekárov prebehol začiatkom januára, keď sme pre nedostatok snehu nahradili bežky bicyklami - zimákmi. I keď mnohí sú nešťastní z nedostatku snehu, nám dobré teplotné podmienky pomohli zabezpečiť dobrú objemovú prípravu v domácich podmienkach. Vzhľadom na stav počasia u nás sme sa rozhodli vynechať sústredenie v teple vo februári a najazdiť potrebné objemy na Slovensku. Na druhej strane začneme prípravnú pretekovú fázu skôr. Pretekári sa svedomito pripravovali a len za január dokázali v domácich podmienkach najazdiť slušné základné penzum tréningových kilometrov od 2000 do 2500 km, no boli i takí, ktorí atakovali hranicu 3000 km za mesiac január. Objemy na bicykli boli doplnené posilňovňou, nedeľným hokejom a cvičením stabilizačných cvičení. Dobré a doslova nevídané podmienky v tejto zime pokračujú aj vo februáci, čo nám hrá, najmä z ekonomického hľadiska, do karát," zhodnotil prvú fázu prípravy Martin Fraňo.

Nezaháľajú ani manažéri a usilovne pracujú na pretekovom programe i na nových partneroch tímu. Len nedávno bol predstavený nový dodávateľ športovej výživy Stillmass, tím sa v týchto dňoch dohodol i na nových dodávateľoch karbónových kolies a galusiek, ktorí budú už čoskoro predstavení. Noví členovia tímu Harag i Baďura už zarezávajú na nových bicykloch Merida. Rovnako tak sme pripravili opäť ďalšiu súťaž pre našich fanúšikov na facebooku. Po káve Barzzuz, či krémoch Daylong môžu fanúšikovia Tour de Volcano získať najnovšie podkolienky Royal Bay. V tomto trende budeme pokračovať a chceme odmeňovať fanúšikov CK Banská Bystrica i Tour de Volcano.

Pretekový program sa pomaličky plní. Už koncom februára zamieri štvorica Fraňo, Debnár, Baďura a Vančo s vedúcou výpravy Zuzanou Vojtášovou na tri jednorázové preteky UCI do marockej západnej Sahary a využije podujatia Challenge du Marche Verte ako prvú pretekovú prípravu. Začiatkom marca sa už tradične predstaví tím s vedúcim Fredom Blankersom a šesticou Rusina, Palčák, Viglaský, Debnár, Fraňo a Bátora na UCI pretekoch 2.2 Tour de Kamerun.

"Sahara poslúži dvojici Fraňo, Debnár ako rozjazdenie pred Kamerunom, pre Vanča s Baďurom to bude veľká škola a premiéra na podobnom podujatí. Tour de Kamerun obsadíme s pretekármi, ktorí tam majú skúsenosti, nakoľko je to podujatie v špecifických podmienkach a verím, že sú dobre pripravení, aby dokázali doniesť z Kamerunu nejaký ten UCI bod. Veríme, že sa presadia v niektorej z ôsmych etáp. Tím však bude pôsobiť na viacerých frontoch. V čase Kamerunu sa zúčastní Tomáš Harag sústredenia reprezentácie v Chorvátsku a Martin Haring zase sústredenia reprezentácie MTB v Španielsku. Začiatkom apríla odcestuje šestica Bátora, Zrelica, Viglaský, Harag, Haring a Fraňo s vedúcim Antonom Bátorom na veľmi ťažké 10etapové preteky Tour de Maroko, kde ich čakajú opäť asi najťažšie a najdlhšie etapové preteky UCi v kat. 2.2 v celkovej dĺžke 1600 km. Vlani sme tieto preteky absolvovali ako prvé v sezóne a bolo to z tohto dôvodu dosť náročné, teraz budú mať takmer všetci či už pretekovú alebo tréningovú prípravu v teple, ktorá bude Tour de Maroko predchádzať, takže by sme sa mohli pokúsiť o nejaký úspech v niektorej etape. Keďže v Európe nie je možné usporiadať 10etapové preteky UCI 2.2 (maximum etáp v tejto kategórii pri národnej tour je stanovený na 6, Afrika a Amerika má výnimku až 10 etáp), preto na začiatku roka radi využijeme možnosť štartu na dlhších etapákoch Tour de Kamerun - 8 etáp a Tour de Maroko - 10 etáp, ktoré poslúžia ako stabilný základ do ďalšej sezóny," zhodnotil začiatok pretekového kalendára Martin Fraňo.

Ako novinka je i štart CK Banská Bystrica na klasickej jednorázovke Melton Classics vo Veľkej Británii koncom apríla. Preteky sú špecifické úsekmi, ktoré vedú po nespevnených poľných cestách a pripomínajú Paríž - Roubaix alebo taliansku klasiku Strade Bianche, kde nastúpia cyklokrosári Palčák, Haring, Bátora, Fraňo a Debnár. Začiatkom mája čakajú CK BB etapové preteky Paths King Nikola v Čiernej Hore, štvorica nových jednorázoviek V4 v Poľksu, Čechách, Slovensku a Maďarsku a na záver mája sa tím predstaví na trojici jednorázoviek Horizon Park Classic v ukrajinskom Kyjeve, ktoré budú bezprostredne predchádzať Okolo Slovenska.

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.