CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Pitný režim a výživové doplnky tímu pre rok 2013 – Estim a Performance Nutrition

Jazdci  CK  BB  budú  v sezóne 2013 v oblasti výživových doplnkov spolupracovať s pomerne novou, no o to dravšou slovenskou spoločnosťou zastupujúcou značku Estim  z  Českej  republiky  (pitný režim) a Performance Nutrition z Belgicka (doplnky výživy).

Rad výrobkov tejto značky je zatiaľ špecializovaný vyslovene pre vytrvalostné  športy  a  potreby  pretekárov  pred,  počas  a okamžite po pretekoch, respektíve aktívnom výkone. Časom by sa ale portfólio produktov malo mierne inovovať a rozširovať, podľa potrieb a nárokov zákazníkov.


Alfou  aj  omegou  výkonnostného  športovca  je  pitný  režim. Značka Estim ponúka tekutý hypotonický nápoj ESTIM Aktiv+ pre kvalitné dopĺňanie straty tekutín a dôležitých minerálov počas dlhého výkonu, a to až v piatich príchutiach. Na výraznejšie doplnenie vitamínov a minerálov je vhodný aj práškový ESTIM Iont+, ktorý svojím  zložením vhodne dopĺňa ich stratu počas športového výkonu, čm napomáha predchádzaniu kŕčov špeciálne v letných mesiacoch.

 

Zuzana Vojtášová nie je veľkým milovníkom  iontových  nápojov,  o Estim Aktiv+ sa však vyjadrila: "Aktiv+ ma príjemne oslovil na MTB pretekoch v okolí Banskej Bystrice, kde ESTIM zabezpečoval pitný režim, chuť bola veľmi vieža a nie veľmi sladká, naozaj mi zapasoval. Koniec koncov, práve táto skúsenosť naštartovala našu vzájomnú spoluprácu."


Z doplnkov výživy od značky Performance Nutrition využívame najmä esenciálne aminokyseliny BCAA na ochranu svalových vlákien pred intenzívnym výkonom. Rovnako je vhodné ich doplniť aj následne po výkone. V portfóliu sú viaceré možností ich dopĺňania, či už priamo vo forme čistých BCAA v tabletovej forme, alebo formou regeneračného  nápoja  po  výkone  ESTIM  Reg+. Ten obsahuje dokonca vyššie dávky esenciálnych aminokyselín ako najznámejší trhoví konkurenti a taktiež obsahuje chondroitín  sulfát a glukosamin sulfát na ochranu kĺbov a šliach.

Pre čerstvého majstra SR v MTB maratónoch „je vhodný aj ako náhrada prvého malého jedla ihneď po  pretekoch,  na  doplnenie  stratených  cukrov  a  zabránenie  katabolických procesov a zrýchlenie obnovy svalového glykogénu. Reg+ som vyskúšal po náročných tréningoch a  pretekoch.  Po  jeho  užití  som  sa  nestretol  s  nepríjemnými bolesťami brucha, ktoré ma často po pretekoch trápia. Veľkou výhodou je aj ľahká rozpustnosť a príjemná chuť, nie veľmi výrazná ani aromatická."


Ďalšou  alternatívou doplnenia stavebného kamena svalom po náročnom výkone sú bielkoviny s vysokým obsahom BCAA v práškovej forme PureWhey. "Hotová lahôdka a páčia sa  mi aj viaceré nezvyčajné príchute," dodáva Miro Debnár. Veľmi dôležitou aminokyselinou v energetickom systéme svalových buniek, a zároveň aj v metabolizme tukov, je aj L-Carnitine, ktorý je dostupný v praktických malých 25ml dózach v tekutej forme alebo aj v 500ml fľaši.


V samotných pretekoch je potrebné dopĺňať energiu aj vo forme tuhej stravy, či už v podobe tyčiniek s optimálnym pomerom sacharidov a bielkovín ProSnax, alebo vo forme rýchlejšej energie z gélu Performance Energel+ alebo pomerne unikátneho výrobku, energetického tekutého koncentrátu Performance Energizer+. Lukáš Bátora vyskúšal gély po prvýkrát v pretekoch na Ukrajine, oslovila ho najmä "nezvyčajná melónová príchuť, ktorá príjemne chutila a zároveň bola silným zdrojom energie." Miro aj Lukáš dvojhlasne vyzdvihujú najmä praktickejšie otváranie, ktoré ide "rýchlo otvoriť, ako aj následne zatvoriť, má veľmi šikovné balenie, akurát zapasuje do dresu, no zároveň je v ňom dostatočné množstvo gélu."


Portfólio produktov vhodných počas pretekov, prípadne aj na optimálnu prípravu pred pretekmi, uzatvárajú výživové doplnky na správnu mineralizáciu svalstva ako prevencia vyčerpania zásob horčíka a vápnika a následných svalových kŕčov. Ide o tabletovú formu Cal/Mag– zlúčenina vápnika a horčíka, ktoré sa vhodne dopĺňajú a na správny metabolizmus je nevyhnutné ich dopĺňať súbežne. Na okamžitú úľavu od svalových kŕčov je tu ako prvá pomoc aj rýchlo vstrebateľné tekuté Magnesium Liquid, ktoré je opäť vo veľmi praktickom 25ml balení, ľahko sa otvára a obal sa v drese nerozmočí. Iontové nápoje Aktiv+ budete môcť vyskúšať aj na cestnom maratóne Tour de Volcano dňa 30.6.2013 v Banskej Bystrici, kde bude pitný režim plne v réžii značky ESTIM.


Spoločnosť bude mať v priestoroch kancelárie aj predajný stánok, kde sa budete môcť poradiť ohľadne pitného režimu a zakúpiť produkty značky ESTIM so zľavou 10 %.


Značky Estim a Performance Nutrition majú zastúpenie na slovenskom trhu od roku 2011. V súčastnosti zameriavajú svoju pozornosť na vytrvalostné športy. Keďže jej zástupcovia (Martin a Lukáš) sú bývalými bežcami, pôsobiť začali v tomto športovom odvetví. Martin objasňuje ich vstup do cyklistiky: "Tento rok by sme radi ponúkli naše produkty aj v iných športoch, z podstaty produktov je cyklistika ideálna, čo potvrdzuje množstvo belgických zákazníkov pri značke Performance Nutrition. Možnosť podporiť jeden z najlepších slovenských cyklistických klubov na Slovensku, CK Banská Bystrica, je jedinečná príležitosť ako sa prezentovať a zároveň podporiť tento tím v oblasti výživy. Pevne veríme, že všetci, ktorí naše produkty ochutnajú, a to nie len z CK BB, budú spokojní a radi sa k nim vrátia aj v budúcnosti."

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.