CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Čanecký víťazne na V.Lúke aj na Badíne

Regionálna liga sa chýli k svojmu záveru. Na programe mala 11. a 12.predposledné kolo.

V 11.kole, poslednej časovke jednotlivcov z H.Mičinej na V.Lúku sa na štart postavili všetci časovkárski favoriti s jediným cieľom. Získať víťazstvo a poraziť na tejto trati tri roky neporazeného Fraňa a prekonať dva roky starý rekord, ktorý vždy visí len na vlásku. Za týmto účelom mohli diváci vidieť "pásť" sa rekordný počet kôz-časovkárskych špeciálov, ktorých sa zišlo na trati sedem. Aj Marek Čanecký, najväčší favorit zistil, že nemôže nič nechať na náhodu a prišiel kvalitne technicky zabezpečený.  Kvalitné, špičkové vybavenie a kulminujúca forma pretekárov v závere sezóny sľubovala ľúte boje. Navyše, ako už býva zvykom, časovka bola okorenená stávkou medzi Fraňom a Rusinom. Porazený musel načas "zložiť" svoje vlásky a ukázať holú hlavu.

Nakoniec sa naplnili všetky očakávania. Zvíťazil Marek Čanecký, ktorý je vo vrcholnej forme a bol zaradený do širšej nominácie na Majstrovstvá sveta elite v cestnej cyklistike a zároveň prekonal traťový rekord v novom rekorde, 12,06min. Starý rekord zverka teda padol o desať sekúnd. Na druhom mieste skončil Špilák, v rovnakom čase ako tretí Fraňo, keď o druhom mieste rozhodli desatiny sekundy. Dvojica Špilák, Fraňo zaostala za starým rekordom len o 4 sekundy a za víťazným Čaneckým o 14 sekúnd. Na Rusinu zostalo nepopulárne štvrté miesto so stratou 37s na víťaza a tak mu nezostávalo nič iné, ako chystať sa na strihanie dohola.

Regionálna liga o dva týždne pokračovala 12., predposledným kolom, pretekmi jednotlivcov na Badíne. Na štarte chýbali cyklokrosoví reprezentanti, ktorí sa zúčastnili sústredenia v Tatrách. Teda oslabenú zostavu CK BB s prehľadom prekabátil vo veľkej forme jazdiaci Čanecký. Pole pretekárov zostávalo dlho pokope a špurtovalo sa o body v súťaži aktivity. Najaktívnejším pretekárom v špurtoch bol Rusina, no v záverečnom stúpaní, keď zaútočil Čanecký už na najlepších nestačil. Napokon zvíťazil Marek Čanecký, pred Mirom Debnárom a Mirom Hraškom. V celkovom poradí je priebežne na čele Rusina, pred Hraškom a Debnárom. V záverečnom súčte však dôjde k anulovaniu štyroch najhorších umiestnení, čo môže zamávať poradím na popredných priečkach. Určite rozhodujúce budú aj body zo záverečnej časovky na Šturec, ktorá sa koná dňa 24.septembra o 16,45.

výsledky

fotogaléria

 

 

 

 

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.